Ευρώπη: “Βράζει” από τον άγριο καύσωνα και τις θερμοκρασίες ρεκόρ όλων των εποχών.


Λιώνει η Ευρώπη από τον μεγαλύτερο καύσωνα της ιστορίας της.
Θερμοκρασίες ρεκόρ έως τους 42 (!) βαθμούς καταγράφονται σε Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία και Βέλγιο.
Εκατομμύρια άνθρωποι αναζητούν λίγη δροσιά σε λίμνες και ποτάμια.
Χιλιάδες Γάλλοι αναμένεται να διανυκτερεύσουν δίπλα από τον Πύργο του Άιφελ.

Στο «κόκκινο» τα θερμόμετρα στην Ευρώπη, σε πρωτόγνωρα, για πολλές χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κεντρική Ευρώπη οι ενδείξεις σε σχέση με τις θερμοκρασίες στην Ελλάδα είναι υψηλότερες έως και 10 βαθμούς Κελσίου, με τη χώρα μας να την… βγάζει καθαρή.Γερμανία

Στη Γερμανία έσπασε ένα νέο απόλυτο ρεκόρ ζέστης, με τα θερμόμετρα να δείχνουν 40,9 βαθμούς Κελσίου, στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπως ανακοίνωσε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (DWD).

Η θερμοκρασία αυτή καταγράφηκε στο Λίνγκεν, στην Κάτω Σαξονία, ενώ το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5 βαθμών είχε καταγραφεί μόλις την Τετάρτη (24.7.2019).

Ο δήμαρχος της πόλης, Γκέοργκ Σμιτς, σε μια προσπάθεια να… δροσίσει τους 150 υπαλλήλους του δημαρχείου, κέρασε παγωτά!

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες, καθώς σε κάποια σημεία του δικτύου της νοτιοδυτικής Γερμανίας οι ράγες έχουν υποστεί αλλοιώσεις από τη ζέστη. Στο Βίρτσμπουργκ της Βαυαρίας οι Αρχές έβαψαν τις γραμμές του τραμ λευκές, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, έτσι αναπτύσσονται θερμοκρασίες κατά επτά – οκτώ βαθμούς χαμηλότερες.

Προβλήματα όμως διαπιστώνονται και στις συγκοινωνίες με τα ποταμόπλοια στη νότια Βαυαρία, όπου, λόγω των περιορισμένων βροχοπτώσεων και του καύσωνα, η στάθμη του νερού έχει υποχωρήσει σημαντικά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι Γερμανοί θα πάρουν ανάσα δροσιάς από το Σάββατο (27.7.2019).Γαλλία

Στη Γαλλία – και πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι – καταρρίφθηκε το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που κρατούσε από το 1947 (40,4 βαθμοί Κελσίου), καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 42 βαθμούς και χιλιάδες ήταν αυτοί που κατασκήνωσαν δίπλα στον Πύργο του Άιφελ!

Χαρακτηριστικά, ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ κάλεσε τους πολίτες «να προσέξουν τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους».Βρετανία

«Ταβάνι» ακούμπησε ο υδράργυρος και στη Βρετανία, φθάνοντας στους 36,9 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας (Met Office). Η υψηλότερη σημειώθηκε καταγράφηκε στο αεροδρόμιο «Χίθροου», στο Λονδίνο, πάνω και από τους 36,7 βαθμούς των προηγούμενων ημερών.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι δεν αποκλείεται να γίνει εθνικό ρεκόρ ζέστης, αυτό των 38,5 βαθμών Κελσίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ