Τριπλό έγκλημα στον Έβρο: «Μίλησε» το DNA (video)

Την αρχική εκτίμηση και τους φόβους του ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης ότι τα θύματα της τριπλής δολοφονίας στον Έβρο που συγκλόνισε το Πανελλήνιο είναι η μητέρα και οι δύο ανήλικες κόρες της, επιβεβαίωσαν οι εξετάσεις DNA – Οι δολοφόνοι ξεκλήρισαν την οικογένεια με πανομοιότυπα μαχαιρώματα.

Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης Παύλου Παυλίδη ότι οι τρεις γυναίκες που είχαν βρεθεί σφαγιασμένες με πανομοιότυπες μάλιστα μαχαιριές στο λαιμό, είναι μια μητέρα και οι δύο ανήλικες κόρες της, επιβεβαιώθηκε από τις εξετάσεις στα δείγματα DNA που έγιναν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ. 

Τα τρία θύματα είχαν εντοπισθεί σε παρόχθια περιοχή του Έβρου, κοντά στο Πραγγί, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, ωστόσο έως τώρα δεν είχε εντοπισθεί κανένα στοιχείο που να οδηγεί στην ταυτότητα των τριών γυναικών, καθώς πάνω τους δεν έφεραν κάποιο έγγραφο, ενώ ακόμα και για την εθνικότητά τους, γίνονται εικασίες βάσει των χαρακτηριστικών τους.

Εκτιμάται έτσι ότι είναι είτε Ιρανικής, είτε Αφγανικής καταγωγής.

Η εξιχνίαση της τριπλής δολοφονίας παραμένει πάντως εξαιρετικά δύσκολη.

Η αστυνομία, η οποία δεν έχει κανένα στοιχείο, περιορίζεται σε σενάρια, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει στις Αρχές το γεγονός ότι τα χτυπήματα που επέφεραν το θάνατο των τριών γυναικών ήταν πανομοιότυπα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μόνο ένα από τα θύματα φέρει αμυντικά σημάδια τα οποία αποδεικνύουν ότι αντιστάθηκε στο δολοφόνο.

Η αστυνομία ελπίζει ωστόσο να βρει την άκρη του νήματος σε ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα τρία θύματα, μήπως και «ξετυλίξει» το μυστηριώδες κουβάρι.

Σοκάρουν τα ευρήματα του ιατροδικαστή

Υπενθυμίζεται ότι για εγκληματική ενέργεια έκανε λόγο ο καθηγητής Ιατροδικαστικής Παύλος Παυλίδης μετά την ολοκλήρωση της νεκροτομής των τριών γυναικών που εντοπίστηκαν νεκρές στον Έβρο, το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι τρεις γυναίκες, ηλικίας περίπου 35, 17-18 και 15-16 ετών, «είχαν πανομοιότυπο τρόπο θανάτου, μ’ ένα βαθύ τραύμα από μαχαίρι στο λαιμό. Η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα έφερε και τραύματα στο θώρακα, καθώς και κάποια αμυντικά στο χέρι – ευρήματα που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η σορός της βρέθηκε σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων από τις άλλες δύο σορούς, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι με κάποιο τρόπο κατάφερε να λυθεί και να αντισταθεί. Η μόνη που δεν είχε δεμένα χέρια ήταν η μικρότερη σε ηλικία», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παυλίδης.

Ο ιατροδικαστής διευκρινίζει ότι δεν διαπιστώθηκε σεξουαλική ή άλλου είδους κακοποίηση, ωστόσο «έχει ληφθεί υλικό για τοξικολογικές αναλύσεις, για εξετάσεις DNA κ.ά., προκειμένου να επιβεβαιωθεί το αρχικό πόρισμα και εργαστηριακά».

Αναφορικά με το κατά πόσο υπάρχει συγγενική σχέση μεταξύ των θυμάτων, ο κ. Παυλίδης δηλώνει πως αυτή μπορεί να επιβεβαιωθεί μόνο μετά την εξέταση του ληφθέντος γενετικού υλικού (DNA), το οποίο έχει παραδοθεί στις προανακριτικές αρχές, προκειμένου να μεταφερθεί στα εργαστήρια στην Αθήνα όπου υπάρχει σχετική βάση δεδομένων – και εκεί στέλνεται πάντα το DNA, όλων των αγνώστων στοιχείων σορών.

Σχετικά με τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν πλησίον των γυναικών, ο κ. Παυλίδης εκτιμά πως «το ένα ταιριάζει με τα τραύματα. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιήθηκαν και τα δύο μαχαίρια, γιατί τα θανατηφόρα τραύματα είναι τόσο μεγάλα, που εκ των πραγμάτων μπορούν να γίνουν και από τα δύο μαχαίρια. Μπορεί και να ήταν ένας ο δράστης. Σ’ αυτό όμως θα απαντήσουν τα εργαστήρια. Εκείνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα, είναι ότι τα τραύματα είναι πανομοιότυπα, στοιχείο από το οποίο κάποιος μπορεί να εξάγει κάποια ασφαλή συμπεράσματα».

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here