4 διακριτικά σημάδια που ίσως δείχνουν ότι έχετε διαβήτη


Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να δείχνουν διαβήτη
Όλοι έχουμε ακουστά τον διαβήτη. Είναι μια πάθηση για όλη την ζωή που ανεβάζει πολύ ψηλά τα επίπεδα ζάχαρης στο αίμα. Υπάρχουν δύο είδη διαβήτη, αλλά με διαφορά ο πιο συνηθισμένος είναι ο τύπος 2. Το ενενήντα τις εκατό των ανθρώπων με διαβήτη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τύπο 2. Σε αυτό τον τύπο, το σώμα δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη ή τα κύτταρα δεν αντιδρούν με την ινσουλίνη. Τα συμπτώματα του διαβήτη είναι πολύ διακριτικά αλλά αν αναγνωρίσετε πάνω από ένα από αυτά τα συμπτώματα ίσως θα χρειαστεί να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Πολλοί άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη χωρίς να το ξέρουν.

1. Τουαλέτα
Αν έχετε διαβήτη, το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, η οποία είναι μια ουσία που διασπάει την ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει πολύ ζάχαρη στο αίμα σας και το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από αυτήν. Αυτό σας κάνει να θέλετε να ουρήσετε πιο συχνά. Έχετε παρατηρήσει ότι οι επισκέψεις σας στην τουαλέτα είναι πιο συχνές και χρειάζεται να ξυπνήσετε πολλές φορές την νύχτα επειδή θέλετε να ουρήσετε επειγόντως; Αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε διαβήτη.

2. Δίψα
Αυτό το σύμπτωμα είναι μια λογική εξέλιξη του προηγούμενου. Επειδή πρέπει να πηγαίνετε στην τουαλέτα πολύ, θα νοιώθετε συνεχώς διψασμένοι. Το χειρότερο είναι ότι μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την δίψα τους με κόκα κόλα ή χυμό, κάτι που σημαίνει ότι κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα αφού καταναλώνουν ακόμα περισσότερη ζάχαρη.

3. Κακή αναπνοή
Εξαιτίας αυτής της δίψας, η αναπνοή σας θα αρχίσει να μυρίζει. Εκτός αυτού, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει λίπος αντί για ζάχαρη: Αυτή είναι μια διαδικασία που ονομάζεται κέτωση. Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια κετογονική δίαιτα ξεκινούν αυτή την διαδικασία μόνοι τους. Δεν ακολουθείτε μια κετογονική δίαιτα αλλά η ανάσα σας είναι πολύ γλυκιά ή μυρίζει σαν ακετόνη; Τότε το σώμα σας ίσως είναι σε διαδικασία κέτωσης χωρίς να το έχετε καταλάβει.

4. Η όραση σας δεν είναι πολύ καλή
Η θολή όραση είναι ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα του διαβήτη στις γυναίκες. Εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων ζάχαρης, μπορεί να μπει υγρό στους φακούς των ματιών σας και να προκαλέσει θολή όραση. Μήπως σκέφτεστε να επισκεφτείτε έναν οφθαλμίατρο αλλά έχετε και άλλα συμπτώματα από την λίστα μας; Ίσως θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό πρώτα. ΑΝ τα επίπεδα γλυκόζης πάνε στο φυσιολογικό και πάλι, η όραση σας θα βελτιωθεί σημαντικά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ