Η καλύτερη διατροφή για τα άτομα με αρθρίτιδα


Αφού ακολουθήσετε και όλες τις συστάσεις του γιατρού σας, είναι σημαντικό να κάνετε επίσης και κάποιες αλλαγές στη διατροφή σας για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Η αρθρίτιδα είναι ένα ιατρικό πρόβλημα που προκαλεί φλεγμονή και εκφυλισμό των αρθρώσεων. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να είναι πολύ οδυνηρή ασθένεια και είναι σκόπιμο να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθεί η πρόοδός της. Εάν πάσχετε από αυτή την ασθένεια, ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει η κατάλληλη διατροφή για τα άτομα με αρθρίτιδα.

Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να ακολουθήσετε όλες αυτές τις συμβουλές, σας συνιστούμε να δοκιμάσετε. Σκεφτείτε τις ενδεχόμενες δυσάρεστες και οδυνηρές συνέπειες του να μην τις δοκιμάσετε. Επιπλέον, προσπαθήστε να ακολουθήστε όλες τις συμβουλές του γιατρού σας για να διατηρήσετε μια ιδανική ποιότητα ζωής.

Σολομός
Το πρώτο από τα τρόφιμα που πρέπει να είναι στη διατροφή των ανθρώπων με αρθρίτιδα είναι ο σολομός. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

Η συνιστώμενη ποσότητα είναι δύο μερίδες σολομού την εβδομάδα, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη του. Αν είναι έξω από τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με τον τόνο ή τις σαρδέλες.

Μπορείτε επίσης να τα δοκιμάσετε για να μην βαρεθείτε να τρώτε τις ίδιες γεύσεις όλη την ώρα.

Η σόγια δεν μπορεί να λείπει από τη διατροφή για τα άτομα με αρθρίτιδα
Εάν έχετε επιλέξει έναν χορτοφαγικό τρόπο ζωής, τα ψάρια μπορεί να μην είναι επιλογή για σας. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάστε τη σόγια και τα παράγωγά της.

Αυτό το όσπριο είναι πλούσιο σεωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορείτε να το φάτε σε ένα ευρύ φάσμα μορφών:

Τόφου
Φύτρες
Φασόλια
Γάλα
Η σόγια είναι ένα πολύ πλήρες φαγητό γιατί είναι χαμηλή σε λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Για το λόγο αυτό ελέγχει τη φλεγμονή και βελτιώνει την υγεία σας γενικά. Δεδομένου ότι είναι ένα τόσο ευπροσάρμοστο συστατικό, μπορείτε να το φάτε σε οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας. Απλά πρέπει να μάθετε να το συνδυάζετε με άλλα συστατικά.

Καλής ποιότητας φυτικά έλαια
Γνωρίζουμε ήδη ότι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο περιέχει υγιή λίπη για την καρδιά και για την καταπολέμηση της φλεγμονής. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο.

Η πλειοψηφία των φυτικών ελαίων έχει τις ίδιες ιδιότητες. Προσφέρουν επίσης τα οφέλη των καρπών με κέλυφος ή των σπόρων που προέρχονται από αυτά.

Υπάρχουν δύο καλές εναλλακτικές λύσεις για το ελαιόλαδο:λάδι αβοκάντοκαι ηλιέλαιο. Και οι δύο εναλλακτικές περιέχουν περισσότερα ωμέγα-3 από το ελαιόλαδο και δίνουν στα πιάτα σας μια νέα γεύση.

Τρόφιμα που πρέπει να αποφύγουν τα άτομα με αρθρίτιδα
Τα τρόφιμα που πρέπει να αποφύγετε με κάθε κόστος για τη μείωση των επιπτώσεων της φλεγμονής περιλαμβάνουν:

Τηγανητές και επεξεργασμένες τροφές
Η μείωση της κατανάλωσης τηγανητών τροφίμων είναι το κλειδί στη διατροφή των ανθρώπων με αρθρίτιδα. Αυτά τα τρόφιμα αυξάνουν τη φλεγμονή και τα προβλήματα που προκαλεί.

Αντί για αυτά, σας προτείνουμε να επιλέξετε τρόφιμα που έχουν ψηθεί στον ατμό, στη σχάρα, είναι βρασμένα ή ψημένα στο φούρνο. Καταλαβαίνουμε ότι σε μερικές περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι δύσκολο λόγω συνήθειας. Ωστόσο, χρειάζεστε μόνο λίγο κίνητρο για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Εάν θεωρείτε πολύ δύσκολο να κάνετε αυτές τις αλλαγές, αναζητήστε έναν διατροφολόγο που μπορεί να σχεδιάσει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο διατροφής για εσάς. Αυτό τείνει να είναι μια επένδυση που δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε λίγους μήνες θα είστε σε θέση σχεδιάζετε τη διατροφή σας μόνοι σας.

Ζάχαρη και γλυκαντικά
Άλλα συστατικά που πρέπει να αποφεύγουν οι πάσχοντες από αρθρίτιδα είναι τα σάκχαρα, τα γλυκαντικά και τα λοιπά. Δυστυχώς, είναι κοινά συστατικά στην πλειοψηφία των προϊόντων που αγοράζουμε.

Για το λόγο αυτό, το ιδανικό σενάριο είναι για σας να επενδύσετε σε φυσικά προϊόντα και να προετοιμάσετε όλο το φαγητό σας μόνοι σας. Θυμηθείτε ότι για να βελτιώσετε τη γεύση κάποιων πιάτων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογικό μέλι, σιρόπι σφενδάμου, σιρόπι αγαύης και στέβια.

Μια άλλη επιλογή είναι τα μπαχαρικά. Προσπαθήστε να επωφεληθείτε από τα βότανα (όπως τη μέντα και το βασιλικό), από φυσικά αρώματα (όπως η βανίλια) και από μπαχαρικά (όπως το γλυκάνισο, το κάρδαμο κλπ).

Γαλακτοκομικά προϊόντα
Μια δίαιτα για άτομα με αρθρίτιδα πρέπει να μην έχει γαλακτοκομικά προϊόντα, όσο αυτό είναι δυνατόν. Αυτή η ομάδα τροφίμων μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και φλεγμονή γύρω από τις αρθρώσεις.

Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, οπότε πρέπει να δώσετε προσοχή για να διαπιστώσετε εάν αυτό είναι πρόβλημα για εσάς ή όχι.

Εάν χρειάζεστε να αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, θυμηθείτε να προσθέσετε πρωτεΐνες με τη μορφή κρέατος ή άλλων τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ