«Παζάρι» στα συντρίμμια της Συρίας: Συνάντηση Ερντογάν, Πούτιν, Μέρκελ, Μακρόν

Ξεκίνησαν οι εργασίες της τετραμερούς διάσκεψης μεταξύ Τουρκίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στη Συρία.

Της τετραμερούς προηγήθηκαν σήμερα τηλεφωνικές αλλά και κατ’ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των ηγετών καθώς και διασκέψεις τόσο των υπουργών Άμυνας των τεσσάρων κρατών όσο και τον υπουργών Εξωτερικών.

Η Γερμανία, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Γερμανίας Καγκελαρίου, Στέφαν Ζάιμπερτ, στοχεύει στη δημιουργία μιας αποστρατικοποιημένης ζώνης στο Ιντλίμπ καθώς το Βερολινό εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η ασφάλεια και η συνέχιση της πολιτικής διαδικασίας στη Συρία.

Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, φρόντισε να γνωστοποιήσει την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη με ένα tweet στο οποίο ανέφερε: «Η σταθερότητα στην Συρία θα αποτρέψει μία νέα ανθρωπιστική καταστροφή και βρίσκεται στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης με τον πρόεδρο Ερντογάν, τον πρόεδρο Πούτιν, και την καγκελάριο Μέρκελ».

Νωρίτερα οι δύο σύμμαχοι στο πεδίο της Συρίας, Πούτιν και Ερντογάν, είχαν συναντηθεί κατ’ιδίαν, ενώ παρόμοιες συναντήσεις είχε η Γερμανίδα Καγκελάριος, τόσο με τον Ρώσο όσο και με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here