Μαρκουλάκης για «Λόγω τιμής»: «Δεν είναι σα να επανενώνονται οι Spice Girls»


Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης επιστρέφει στη συνέχεια του «Λόγω τιμής» 23 χρόνια μετά και μίλησε για την απόφασή του να συμμετάσχει.

Ο δημοφιλής ηθοποιός αναφέρθηκε στην απόφασή του να επιστρέψει στην εν λόγω σειρά, εξηγώντας τι έχει κατανοήσει και τι σημαίνει αυτή η επανένωση.

Έχεις αθετήσει ποτέ το «λόγω τιμής» σου σε κάτι;

Οχι σε βαθμό που να με έκανε να μην κοιμάμαι τα βράδια.

Η απόφαση σου να επιστρέψεί στο Λόγω Τιμής δεν σε προβλημάτισε, τύπου «τι πάω να ξανακάνω 23 χρόνια μετά»;

Από την αρχή, το είδαμε όλοι πολύ θετικά. Ως ύμνος στη φιλία, σήμαινε πολλά για μας όταν το πρωτοκάναμε, αλλά στην πραγματικότητα δικαιώνεται τώρα, στο νούμερο δύο. Γιατί τώρα, μετά τόσα χρόνια, μετριούνται οι φιλίες και οι άνθρωποι. Μετριέται το ότι «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια, μονό τρόπο να κοιτάνε». Τώρα, που είμαι σχεδόν 50, ξέρω τι σημαίνει. Επιστρέφω με πολύ μεγάλη χαρά, γιατί τώρα καταλαβαίνω τον στίχο. Δεν είναι σαν να επανενώνονται οι Spice Girls για να δώσουν μια συ­ναυλία. Είναι μια επανένωση με ανθρώπους που κρατήσαμε φιλία ή με κάποιους άλλους που μπορεί και να τσακωθήκαμε· είναι οι ρωγμές του χρόνου στις καρδιές μας.

Ποιος είναι ο πιο καταραμένος ήρωας με τον οποίο ταυτίστηκες;

Ενώ έχω ανατραφεί με το πρότυπο του καταραμένου καλλιτέχνη, ο οποίος για να μπορέσει να υπάρξει καλλιτεχνικά πρέπει να βρίσκεται σε μια κατάσταση διάλυσης, πρέπει να σου πω ότι εγώ δεν θέλω να είμαι καταραμένος.

Εάν η μεγάλη τέχνη και η κανονικότητα και η ευτυχία, όπως τις ορίζει ο καθένας, είναι ασύμβατες έννοιες, θα διαλέξω την κανονικότητα, θέλω να υπάρχω καλά με μένα, με τους γύρω μου, με το παιδί μου, με τη φιλενάδα μου, με τη σχέση μου, με τους ανθρώπους. Καταλαβαίνω ότι για να ανεβαίνω στη σκηνή κά­ποια τρύπα υπάρχει, δεν το κάνεις αλλιώς. Εάν πρέπει όμως για να το κάνεις αυτό να είσαι διαλυμένος, δεν το θέλω. Όταν δημιουργείς, πρέπει να είναι ευεργετικό, ιαματικό.

Πηγή: Downtown


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ