Γιουνάιτεντ: Ρατσιστική “επίθεση” σε Πογκμπά. Η αντίδραση της ομάδας


Ο Πολ Πογκμπά δεν μπόρεσε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Γουλβς (1-1) και μερίδα φίλων των “κόκκινων διαβόλων” προχώρησαν σε ρατσιστικά ιντερνετικά σχόλια.

Οπαδοί της Μάντσεστερ Γιοιυνάιτεντ πόσταραν μηνύματα ρατσιστικού περιεχομένου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποδέκτη τον Πολ Πογκμπά, μετά το χαμένο του πέναλτι κόντρα στη Γουλβς.

Γκολάρα, VAR, χαμένο πέναλτι και… γκέλα για Γιουνάιτεντ! video

Η κίνηση αυτή των συγκεκριμένων ατόμων προκάλεσε την δημόσια αντίδραση της Γιουνάιτεντ. Η διοίκηση του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα εν λόγω περιστατικά. “Τα άτομα που εξέφρασαν τέτοιες απόψεις δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες του τεράστιου συλλόγου μας και ενθαρρύνουμε τη συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων μας να καταδικάσει επίσης αυτό το γεγονός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”, ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ομάδας του Μάντσεστερ.

“Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή διακρίσεων και μια μακρόχρονη δέσμευση στην εκστρατεία εναντίον της μέσω της πρωτοβουλίας #AllRedAllEqual. Θα εργαστούμε για να εντοπίσουμε τους λίγους που εμπλέκονται σε αυτά τα επεισόδια και να πάρουμε τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουμε στη διάθεσή μας. Επίσης, ενθαρρύνουμε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναλάβουν δράση σε αυτές τις περιπτώσεις” τονίζεται χαρακτηριστικά.

Να αναφέρουμε ότι δέκτες ανάλογων ρατσιστικών σχολίων έγιναν οι Τάμι Έιμπραχαμ της Τσέλσι και Γιακού Μεϊτέ της Ρέντινγκ, οι οποίοι έχασαν πέναλτι μέσα στην περασμένη εβδομάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ