Βραζιλία: Νεκρός από την αστυνομία ο δράστης της ομηρίας λεωφορείου


Η αστυνομία σκότωσε τον άνδρα που είχε συλλάβει σήμερα ως ομήρους 31 επιβάτες ενός λεωφορείου, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπός της, περίπου τέσσερις ώρες μετά την έναρξη του περιστατικού στη μεγάλη γέφυρα που ενώνει το Ρίο ντε Ζανέιρο με τη γειτονική πόλη Νιτερόι.

«Ήταν απαραίτητο να πυροβολήσουμε» τον άνδρα, δήλωσε στo τηλεοπτικό δίκτυο Globo ο συνταγματάρχης Μάουρο Φλίες, ο οποίος διευκρίνισε πως 31 άνθρωποι είχαν συλληφθεί ως όμηροι πάνω στο λεωφορείο και όχι 16 όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Όπως είχε γίνει γνωστό, ο αριθμός των ανθρώπων που κρατούνταν ήταν τουλάχιστον 22 κατά την έναρξη του περιστατικού, γύρω στις 05:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), όμως έξι από αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια.

Πολλοί αστυνομικοί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή επί τόπου, προσπαθώντας να διαπραγματευθούν με τον απαγωγέα, ο οποίος, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, κρατούσε περίστροφο και έχει μαζί του ένα μπιτόνι βενζίνη.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως 31 άνθρωποι είχαν συλληφθεί ως όμηροι πάνω στο λεωφορείο και όχι 16 όπως είχε αναφερθεί προηγουμένως.

Η αστυνομία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τον άγνωστο όταν ακούστηκαν πυρά, μετέδωσε το Globo, προκαλώντας χειροκροτήματα από το πλήθος των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο σημείο.

Το περιστατικό ξεκίνησε γύρω στις 05:30 τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας) και έξι επιβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι στη συνέχεια, για να τους παραλάβουν ασθενοφόρα που είχαν σταλεί στο σημείο.

Επί τόπου βρίσκονταν πολλοί αστυνομικοί, καθώς και επίλεκτοι σκοπευτές. Ο απαγωγέας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, κρατούσε ψεύτικο όπλο.

Προς το παρόν είναι άγνωστα τα κίνητρα και τα αιτήματα του αγνώστου, ενός νέου άνδρα που φορούσε λευκό μπλουζάκι και ένα παντελόνι σκούρου χρώματος και το κεφάλι του οποίου φάνηκε για λίγο σε ένα παράθυρο.

«Η απόλυτη προτεραιότητα είναι η προστασία των ομήρων», είχε γράψει στο Twitter πριν από τη λήξη του περιστατικού ο κυβερνήτης της Πολιτείας του Ρίο, Ουίλσον Βίτζελ. Κανείς από τους ομήρους δεν έπαθε το παραμικρό, είπε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βίτζελ συνεχάρη την αστυνομία για την «εξαιρετική απόδοσή» της αλλά εξέφρασε λύπη για τον θάνατο του άνδρα.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων πάνω στην τεράστια γέφυρα μήκους 13 χλμ. που ενώνει το Ρίο με τη Νιτερόι πάνω από τον κόλπο Γκουαναμπάρα, που είναι εξαιρετικά πολυσύχναστη στις αρχές του πρωινού, σταμάτησε.

Τα περιστατικά με τις συλλήψεις ομήρων σε λεωφορεία είναι σχετικά σπάνια στη Βραζιλία.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ