Πόρος: Απαγόρευση για όλες τις πτήσεις από και προς το Γαλατά


Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η έρευνα για τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου

Απαγορεύονται οι πτήσεις ελικοπτέρων στην περιοχή του Γαλατά (προσγειώσεις και απογειώσεις) με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, από την αρμόδια Διεύθυνση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας εκδόθηκε αρχικά 3μηνη NOTAM (ειδοποίηση), με την οποία απαγορεύονται πτήσεις ελικοπτέρων στην εν λόγω περιοχή, λόγω της διεξαγωγής των ερευνών προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του τραγικού δυστυχήματος με την πτώση του ελικοπτέρου στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο.

Από την ΝΟΤΑΜ εξαιρούνται κρατικές πτήσεις (ΕΚΑΒ, στρατού κλπ).

Σε περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες θα δοθεί εκ νέου ΝΟΤΑΜ από την ΥΠΑ.

Σε ότι αφορά στα ακριβή αίτια η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένει τα αποτελέσματα από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο έμπειρος πιλότος Ν.Κ. ειχε ξεκινήσει με ένα ελικόπτερο τύπου Agusta A109 από το Κρανίδι για να παραλάβει δύο επιβάτες από τον Γαλατά και να τους μεταφέρει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στις 15:32 το μεσημέρι της Τρίτης (20/08), ο πιλότος επικοινώνησε με την προσέγγιση Αθηνών και ανακοίνωσε ότι σε μερικά λεπτά αναχωρεί από Γαλατά. Μετά από αυτή την συνομιλία χάθηκε η οποιαδήποτε επικοινωνία με το κέντρο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ελικόπτερο φάνηκε να κάνει χαμηλή πτήση. «Όλα έγιναν ακαριαία μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε ένας από αυτούς. «Εκείνη την ώρα ήμουν σε απόσταση περίπου 700 μέτρα από το ελικόπτερο. Εκείνο έκανε μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, γύρω στα 50 μέτρα πάνω από το έδαφος. Αμέσως μετά την περιστροφή υπήρξε έκρηξη και έπεσε μέσα στη θάλασσα», είπε στην ΕΡΤ ο Θανάσης Βλαντός. Στη συνέχεια επισήμανε πως το σημείο του συμβάντος «βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιμάνι και για τον λόγο αυτό έσπευσε άμεσα σε αυτό το Λιμεναρχείο».

Σύμφωνα πάντα με μαρτυρίες προηγήθηκε πρόσκρουση του ελικοπτέρου σε εναέρια καλώδια της ΔΕΗ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ