Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να βάψετε τα πατώματα σας


Όταν διακοσμούμε ένα δωμάτιο συνήθως ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τους τοίχους, τα έπιπλα και τα διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, ένα στοιχείο-κλειδί όμως βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας.

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως σκέφτεστε κάποια μοκέτα ή κάποιο χαλί για να διακοσμήσετε το πάτωμα, γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να βάψετε τα πατώματα και να έχετε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα; Παρακάτω θα βρείτε όλα τα τεχνικά tips για το πετύχετε.

«Έχω Σκούρο Πάτωμα από Ξύλο. Πώς να Διακοσμήσω τον Χώρο μου;»

Κάντε την απαραίτητη προετοιμασία Δεν χρειάζεστε ξύλινα πατώματα για να επωφεληθείτε από την δύναμη της μεταμόρφωσης που προσφέρει το χρώμα. Μπορείτε να βάψετε πατώματα από μουσαμά, τσιμέντο, πλακάκια και πλαστικό. Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι απαραίτητο είναι η επιφάνεια να έχει λειανθεί, καθαριστεί και στεγνώσει πριν εφαρμόσετε χρώμα. Προτιμήστε το πινέλο αντί για το ρολό, καθώς θα δώσει μια ιδιαίτερη υφή στο πάτωμά σας που θα μοιάζει με φλούδα πορτοκαλιού.

Η επιφάνεια πρέπει να έχει λειανθεί, καθαριστεί και στεγνώσει πριν εφαρμόσετε το χρώμα.

Επενδύστε στην καλή ποιότητα του χρώματος Η καλή ποιότητα του χρώματος σας εγγυάται πως το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο. Ρωτήστε τον ειδικό στο χρωματοπωλείο ποιο χρώμα είναι το καλύτερο για την επιφάνεια με την οποία θέλετε να δουλέψετε. 2 ή 3 χέρια συνήθως αρκούν.

Η καλή ποιότητα του χρώματος σας εγγυάται πως το αποτέλεσμα θα διαρκέσει περισσότερο.

Η Τάση που θα Λατρέψετε: Ασπρόμαυρο Πάτωμα για Υπέροχες Κουζίνες

Παίξτε με τις μονοχρωμίες και τα μοτίβα Το μαύρο, το άσπρο και το καφέ είναι τα πιο ασφαλή. Ωστόσο δεν περιορίζονται εκεί οι επιλογές σας. Το χρώμα του ψεύτικου μαρμάρου, για παράδειγμα, είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Τα σκούρα χρώματα προσδίδουν δραματικότητα ενώ τα διάφορα μοτίβα θα σας χαρίσουν ένα πολύ ιδιαίτερο πάτωμα.

Όταν επιλέγετε κάποιο μοτίβο είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας την κλίμακα και την διάρκεια.

Κάντε το άχρονο Όταν επιλέγετε κάποιο μοτίβο είναι καλό να έχετε στο μυαλό σας την κλίμακα και την διάρκεια, καθώς θα το έχετε για αρκετό καιρό. Το μέγεθος πρέπει να ταιριάζει στο μέγεθος του δωματίου, ενώ η υφή και τα χρώματα πρέπει να συντονίζονται με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου. Για να το κάνετε να διαρκέσει ακόμα περισσότερο, μία στρώση πολυουρεθάνης είναι το κλειδί. Αν το πάτωμα βρίσκεται σε κάποιο πολυάσχολο δωμάτιο, ίσως χρειαστεί μια ανανέωση κάθε 3 ή 4 χρόνια – ωστόσο τα βαμμένα πατώματα μπορούν να διαρκέσουν και αρκετά περισσότερο μέσα στον χρόνο χωρίς να φθαρούν!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ