Φρου Φρου: Το ζωηρό «ξωτικό» της δεκαετίας του ’80 που είχε κλέψει τις καρδιές όλων των παιδιών


Ο Φρου Φρου , ο  άτακτος, ζωηρός, κοκκινομάλλης και οι περιπέτειες του αγαπήθηκαν πολύ από τους μικρούς τηλεθεατές! Ο Φρου Φρου ήταν ένας τοσοδούλης ήρωας με ζωηρά μαλλιά μέσα στον κόσμο των μεγάλων. Ένα μικρό άτακτο ξωτικό, με χαρακτηριστική παιχνιδιάρικη φωνή, μέσα στον κόσμο των ανθρώπων.

Ο Φρου Φρου έκανε πάντα του κεφαλιού του, ένα σωρό σκανδαλιές και έμπλεκε πάντα σε περιπέτειες. Υπήρξε ο κεντρικός ήρωας σε τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε στην Ελλάδα από την ΕΡΤ1 τη σεζόν 1986-1987. Μεταγλωττισμένος με τη φωνή της Κλεοπάτρας Ροντήρη.

Φρου Φρου :  Το μικρό ξωτικό με το πράσινο παντελόνι και το κίτρινο πουκάμισο.

Η ιδέα ακόνιζε τη φαντασία ένα ξωτικό πρωταγωνιστής σε μια σειρά με πραγματικούς ανθρώπους. Γινόταν αόρατος και μπορούσε να γίνει ορατός μόνο εάν ακουμπούσε κάποιο αντικείμενο.

Έτσι, σε κάποιο επεισόδιο, ο Φρου Φρου γίνεται ορατός όταν κατά λάθος θα κολλήσει σε ένα δοχείο με κόλα του ξυλουργού Eder, τον παππούλη όπως αποκαλεί ο Φρου Φρου.

Αναπτύσσεται μια σχέση αγάπης ανάμεσα στο Φρου Φρου και τον παππούλη και οι περιπέτειες τους θα κρατήσουν για 52 εικοσιπεντάλεπτα επεισόδια και δύο σεζόν όπου θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.

Ο χαρακτήρας (πρωτότυπο Πούμουκλ – Pumuckl) δημιουργήθηκε το 1961 από τη Γερμανίδα συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ellis Kaut και πρωτοεμφανίσθηκε στο βαυαρικό ραδιόφωνο το 1962. Η μεγάλη του ραδιοφωνική επιτυχία τον οδήγησε στην τηλεόραση.

Μιλούσε ακατάπαυστα και έκανε αδιάκοπα σκανταλιές. Είχε συνεχώς απορίες και δημιουργούσε συχνούς μπελάδες στον γεράκο επιπλοποιό Eder, στου οποίου το σπίτι κατοικεί.

Είναι από φύση εγωιστής, αισθάνεται όμως τύψεις όταν προκαλεί τη στενοχώρια του επιπλοποιού. Εμφανίζεται πάντα ξυπόλυτος με μουσταρδί μπλουζάκι και πράσινο παντελονάκι και δεν είναι γνωστή η ηλικία του.

Η σειρά ήταν αυστροουγγαρέζικης παραγωγής και προβαλλόταν στη γερμανική τηλεόραση έως και το 2003.

Ο Φρου Φρου ήταν ένα ξωτικό που λάτρευε ότι είχε σχέση με τη θάλασσα και ιδιαίτερα τα ιστιοφόρα.

Ο ξυλουργός (Franz ή Meister Eder) είναι ένας ηλικιωμένος κύριος που ζει μόνος, αφοσιωμένος στο αγαπημένο του επάγγελμα. Είναι νομοταγής πολίτης, πάντα ευγενής, χαμηλών τόνων και δεν επιθυμεί εντάσεις. Έχει λιγοστούς φίλους και δεν έχει δημιουργήσει οικογένεια. Η σχέση του με το ξωτικό θυμίζει τη σχέση ενός μικρού παιδιού με τον παππού του.

Στη Γερμανία προβλήθηκαν τρεις ταινίες με τον Φρου Φρου πρωταγωνιστή ενώ το 2000 στο Μόναχο ανέβηκε μιούζικαλ, με τον τίτλο «Meister Eder and his Pumuckl», που έκοψε συνολικά πάνω από 250.000 εισιτήρια. Το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε το 1973.

 

Πηγή: enimerotiko.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ