«Μάχη» με τις φλόγες στο Λουτράκι από τα ξημερώματα


Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Περαχώρα στο Λουτράκι, ενώ από νωρίς το πρωί ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή

Ειδικότερα, αυτή την ώρα στην περιοχή συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν επίσης ο Ελληνικός Στράτος με μηχανήματα έργου, εθελοντές και υδροφόρες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα και για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής, εκκενώθηκαν το μοναστήρι του Αγίου Πατάπιου και το γηροκομείο του Προφήτη Ηλία. Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική απομακρύνθηκαν από το σημείο περίπου 50 άτομα.

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις από 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, ενώ οι άνεμοι ευτυχώς έχουν κοπάσει.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο ορεινό σημείο στην κορυφή του βουνού, ενώ δεν κινδυνεύουν οικισμοί.

Η πυρκαγιά είναι ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα.

Στο Επιχειρησιακό Κέντρο που έχει σχηματιστεί στον Προφήτη Ηλία Λουτρακιουήρθε χθες το απόγευμα και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς με τον Υποστράτηγο Αχιλλέα Τζουβάρα  Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και συνεργάτες του.

Από το Σάββατο το μεσημέρι η μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε αγροτική έκταση.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού καθώς και σήμερα θα πνέουν ισχυροί άνεμοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι οι εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και των Κυθήρων), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία), Στερεάς Ελλάδας ( Εύβοια), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες) και Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο).

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ