Τουρκία: Πέφτουν τα πρώτα… μπετά στον πυρηνικό σταθμό Άκουγιου.


Η Rosatom σχεδιάζει έως το τέλος του 2019 να ρίξει το «πρώτο μπετόν» για την κατασκευή των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου της Τουρκίας.

Η ρωσική κρατική εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Rosatom, σχεδιάζει να ρίξει το «πρώτο μπετόν» στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργεια στο Άκουγιου στην Τουρκία.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ στο περιθώριο της 63ης Γενικής Διάσκεψης της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ). Εξελίξεις στην Τουρκία

«Ελπίζουμε, να ρίξουμε το «πρώτο μπετόν» του δεύτερου ενεργειακού μπλοκ έως τα τέλη του έτους», δήλωσε ο Λιχατσόφ.

Στα τέλη Αυγούστου η εταιρεία Akkuyu Nuclear (ανήκει στην Rosatom), η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού «Άκουγιου», πήρε την βασική άδεια που της επιτρέπει να ξεκινήσει την κατασκευή των εγκαταστάσεων όπου θα τοποθετηθεί ο δεύτερο πυρηνικός αντιδραστήρας.

Ο Λιχατσόφ δήλωσε επίσης ότι η Rosatom ευελπιστεί πως η άδεια για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, στις οποίες θα τοποθετηθεί ο τρίτος πυρηνικός αντιδραστήρας του πυρηνικού σταθμού, θα δοθεί από τις τουρκικές ρυθμιστικές αρχές στο διάστημα 2019-2020.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ