Όλα όσα αλλάζουν όταν βρίσκεις τη σωστή σχέση


Δεν είναι όλες οι σχέσεις το ίδιο. Δε νιώθεις το ίδιο, δε συμπεριφέρεσαι το ίδιο. Όταν, όμως, βρίσκεσαι στη σωστή σχέση το ξέρεις. Πολλά πράγματα αλλάζουν.

Δεν νιώθεις άγχος
Όταν είσαι στη σωστή σχέση, δεν νιώθεις άγχος όλη την ώρα. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν είσαι ερωτευμένη. Αν είσαι με το σωστό άτομο θα είσαι περισσότερο ήρεμη παρά αγχωμένη. Γιατί αυτό που θα έχετε θα είναι υγιές και θα σου παρέχει ασφάλεια και σιγουριά.

Δεν αναρωτιέσαι για το παραμικρό
Γιατί το έκανες; Ήταν σωστό αυτό που έκανες; Μήπως να μην το έκανες; Κι αν δεν έκανες αυτό, τότε τι διαφορετικό μπορούσες να κάνεις; Μια σειρά από ερωτήματα που θέτεις στον εαυτό σου κάθε φορά που κάνεις κάτι, επειδή δεν ξέρεις πώς εκλαμβάνει ο άλλος τη συμπεριφορά σου. Όλα αυτά συμβαίνουν όταν δεν είσαι με τον σωστό άνθρωπο και σου έχει αφήσει αυτό το περιθώριο ανασφάλειας. Το συναίσθημα ότι κάτι δεν κάνεις καλά. Εκείνο που παύει να υπάρχει όταν τελικά βρεις τον σωστό.

Δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια
Είναι ωραίο τα πράγματα να πηγαίνουν καλά με τρόπο αβίαστο και φυσικό χωρίς να χρειάζεται να προσπαθείς κάθε στιγμή γι’ αυτά, πιέζοντας καταστάσεις για να προχωρήσουν. Ξέρεις ότι βρίσκεσαι στη σωστή σχέση όταν τα πράγματα κυλάνε μόνα τους.

Έχετε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον
Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό που χρειάζονται όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις προκειμένου να υπάρχει εξέλιξη. Πώς θα ξέρεις ότι το βρήκες; Ο άνθρωπος που θα έχεις απέναντί σου θα σ’ εμπιστεύεται χωρίς να το διαπραγματεύεται. Και αυτό θα είναι αμοιβαίο.

Έχετε κοινή λογική
Είναι αλήθεια ότι τα ετερώνυμα έλκονται, δεν κρατάνε όμως για πολύ. Όταν περάσει ο έρωτας και μείνουν πίσω οι διαφορές χωρίς το ερωτικό “παιχνίδισμα”, η ημερομηνία λήξης ξέρεις ότι δεν αργεί. Αντίθετα, όταν υπάρχουν κοινές αξίες και πιστεύω σε συνδυασμό με την ίδια λογική σε θέματα σχέσης και οικογένειας τότε σίγουρα έχεις λόγους να νιώθεις ότι βρίσκεσαι με τον σωστό άνθρωπο.

Έχετε επικοινωνία
Ξέρεις ότι έχεις μια ωραία σχέση, γιατί υπάρχει μια επικοινωνία που σε γεμίζει χωρίς να σου αφήνει ερωτηματικά. Δεν αναρωτιέσαι πού είναι και τι κάνει και αν θα στείλει. Πολύ απλά, ξέρεις ότι θα στείλει. Αν δεν στείλει, θα σε πάρει τηλέφωνο. Γιατί θέλει ν’ ακούσει τη φωνή σου. Φυσικά, δεν χάνεται η επαφή μεταξύ σας γιατί έχετε χτίσει το πλαίσιο της επικοινωνίας σας και έχετε βρει τον κώδικα συνεννόησης σας.

Είσαι ο εαυτός σου
Είναι απαραίτητο σε μια σχέση να είσαι ο εαυτός σου. Να μπορείς να εκφράζεσαι χωρίς δεύτερες σκέψεις. Να μην περιορίζεις τον εαυτό σου σε συμπεριφορές που ευχαριστούν απλά τον άλλο, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν εσένα. Να μπορείς να είσαι, δηλαδή, μαζί του χωρίς να καταπατάς τα θέλω σου και να είσαι 100% ο εαυτός σου.

Δεν δίνεις διάρκεια σε ασήμαντα περιστατικά
Ξέρεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σου όταν αρχίζεις να δίνεις σημασία σε μικρά ασήμαντα περιστατικά. Όταν αρχίζεις να δημιουργείς προβλήματα και εντάσεις από εκεί που δεν υπάρχουν. Το ξέρεις γιατί το έχεις περάσει στο παρελθόν. Αν αυτό έχει αλλάξει και τα μικρά παραμένουν για εσάς μικρά, χωρίς να παίρνουν μεγαλύτερη διάσταση χωρίς λόγο, τότε βαδίζετε σε σωστό δρόμο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ