Συρία: Φόβοι για ατελείωτο κατάλογο θυμάτων από τις συγκρούσεις


Συνεχείς είναι μάχες στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας με τον πόλεμο να έχει ανάψει για τα καλά.
Μετά τη Συρία και η Τουρκία μετρά άμαχους νεκρούς,
Παγκόσμιο σοκ έχει προκαλέσει η εικόνα με τον νεκρό μωρό στην πόλη Ακτσάκαλε.
Τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην τουρκική επιχείρηση.
Δύσκολη υπόθεση για τον τουρκικό στρατό η κατάληψη των πόλεων.

Μαίνονται οι μάχες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία με το τίμημα στους νεκρούς να είναι βαρύ και από τις δύο πλευρές μετά την έναρξη της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης». Στην πόλη Ακτσάκαλε οι Κούρδοι απαντούν με ρουκέτες την ώρα που οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η επίθεση θα έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και πολλά θύματα.

Σοκ, πάντως, έχουν προκαλέσει οι εικόνες με το νεκρό μωρό στην πόλη Ακτσάκαλε που κάνουν το γύρο κόσμου και αποτυπώνουν την φρίκη του πολέμου. Μετά τους 15 νεκρούς στην πλευρά της Συρίας και η τουρκική πλευρά έχει θύματα.

Οι εικόνες που μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είναι σοκαριστικές. Για προφανείς λόγους, κάποιες έχουν υποστεί επεξεργασία καθώς είναι πραγματικά ανατριχιαστικές.

Προσοχή, οι εικόνες είναι σκληρές ΤουρκίαΤουρκία ΤουρκίαΤουρκία ΤουρκίαΤουρκία

Να σημειωθεί πως ο… φιλειρηνιστής Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πλέον πως θέλει να «τελειώσει» τους πολέμους, παρά το γεγονός πως «άνοιξε την πόρτα» στον Ερντογάν για να «μπει» στην Συρία…

Και ο φακός του Reuters αποτυπώνει τέτοιες σκηνές… ΤουρκίαΤουρκία100.000 στρατιώτες συμμετέχουν στην τουρκική επιχείρηση

Πέφτουν συνεχώς ρουκέτες στο Ακτσάκαλε στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Η Συρία απαντά στην τουρκική επίθεση με την περιοχή να εκκενώνεται μερικώς, καθώς έχει ανακοινωθεί ότι όσοι θέλουν μπορούν να φύγουν με τα λεωφορεία δωρεάν από την πόλη και να πάνε στη Σανλιούρφα όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης που βρίσκεται στο σημείο.

Στο Ακτσάκαλε τέσσερις άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχουν εκτοξευτεί από την πλευρά των Κούρδων με τους τραυματίες να έχουν φτάσει τους 70. Συνολικά οι άμαχοι νεκροί είναι έξι στην περιοχή ανάμεσά τους και ένα μωρό. Τουρκία: Φρίκη! Νεκρό μωρό σε αιματηρά αντίποινα στον Ερντογάν! Σοκαριστικές εικόνες

Το τουρκικό πυροβολικό με τη σειρά του απαντά στις ρουκέτες των Κουρδών και από το Ακτσάκαλε πρέπει να έχουν κάνει 200 βολές .

Οι Κούρδοι με τη σειρά τους την ημέρα ανάβουν φωτιές καίνε λάστιχα έτσι ώστε οι καπνοί να εμποδίζουν την ορατότητα των τουρκικών drone που πετούν. Οπως έκανε γνωστό η Αγκυρα συνολικά 200 μαχητικά σφυροκόπησαν τη Συρία κατά τις πρώτες ώρες της επίθεσης.

Στην τουρκική επιχείρηση στη Συρία συμμετέχουν 100.000 στρατιώτες, συγκεκριμένα 80.000 Τούρκοι και 20.000 του ελεύθερου συριακού στρατού. Όπως έγινε γνωστό 5.000 άνδρες του ελεύθερου συριακού στρατού μπήκαν στη Συρία, ωστόσο παραμένει άγνωστο πόσοι Τούρκοι βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες έρχονται και άλλα κομβόι με στρατιώτες από άλλες πόλεις για να μπουν στη Συρία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την πλευρά της Άγκυρας 13 χωριά των Κούρδων  έχουν καταλάβει οι άνδρες του τουρκικού στρατού, ωστόσο είναι δύσκολο να μπουν στις οχυρωμένες πόλεις που βρίσκονται οι Κούρδοι.

Δεν αποκλείεται η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία να έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και τα θύματα να είναι πολλά.Η τουρκική επιχείρηση δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη Συρία

Η εισβολή της Τουρκίας δεν θα επεκταθεί πέραν των 30 χλμ στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τσαβούσογλου επισήμανε πως η απειλή ασφαλείας, την οποία η Τουρκία λέει ότι αντιμετωπίζει από την παρουσία των Κούρδων μαχητών στα σύνορά της, θα εξαλειφθεί, εάν η περιοχή εκκαθαριστεί από τους αντάρτες.

«Όταν φθάσουμε σε βάθος 30 χλμ στη ζώνη ασφαλείας, η τρομοκρατία θα έχει εξαλειφθεί» υπογράμμισε. Επιπλέον, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο πάνω από τη Συρία στο πλαίσιο της επιχείρησής της.

«Έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο» επισήμανε. «Αυτός ο εναέριος χώρος δεν ανήκει στις ΗΠΑ. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν αυτόν τον εναέριο χώρο».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ