Τι πρέπει να κάνεις 1 φορά την εβδομάδα για να απαλλαγείς απ’ το άγχος;


Το άγχος το βιώνουμε καθημερινά. Άγχος στη δουλειά, άγχος με τα οικονομικά και τις υποχρεώσεις, άγχος στο σπίτι. Άγχος γενικά. Τι να κάνεις για να απαλλαγείς απ’ το άγχος;

Οι ειδικοί έχουν τη λύση και θα εκπλαγείς!
Το άγχος μας επηρεάζει στην καθημερινή μας ζωή και είναι δύσκολο να το αποβάλουμε και να το ελέγξουμε αλλά δεν είναι αδύνατο. Τι να κάνεις για να απαλλαγείς απ’ το άγχος; Ποιο είναι το μυστικό;

Ακόμη καλύτερο κι από το γέλιο, τον ύπνο ή μια κούπα καφέ, το πιο επωφελές για να απαλλαγείς απ’το άγχος είναι να κλάψεις! Κι όμως, αυτά τα δάκρυα μπορούν να διώξουν μαζί και το άγχος!

Το κλάμα είναι πολύ πιο «δραστικό» κι από το γέλιο κι από τον ύπνο, για τη μείωση του άγχους. Και δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες που έχουν μελετήσει πόσο καλό σου κάνει στην ψυχολογία.

Τι να κάνεις για να απαλλαγείς απ’ το άγχος

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι το να ακούς ένα αγαπημένο τραγούδι που σου γεννά συναισθήματα, να παρακολουθείς δραματικές ταινίες ή να διαβάζεις ένα καλό βιβλίο, μπορούν να προσφέρουν τεράστια οφέλη στην ψυχική σου υγεία, καθώς τονώνουν την παρασυμπαθητική νευρική δραστηριότητα και επιβραδύνουν τον καρδιακό ρυθμό, ενώ έχουν καταπραϋντική επίδραση στο μυαλό.

Αν κλαις μια φορά την εβδομάδα, μπορείς να ζήσεις μια ζωή χωρίς άγχος. Απλώς, εξοπλίσου με χαρτομάντιλα…Τα οφέλη του κλάματος είναι πολλά και έχουν αποδειχθεί σε πολυάριθμα πειράματα που έχουν γίνει.

Μάλιστα, μια παλαιότερη μελέτη, το 1981 είχε αποδείξει πως το κλάμα απελευθερώνει ενδορφίνες και προωθεί τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ευημερίας.

Τι να κάνεις για να απαλλαγείς απ’ το άγχος

Μια άλλη μελέτη, πιο πρόσφατη, το 2008, πραγματοποιήθηκε σε 3.000 ανθρώπους και απέδειξε πως το κλάμα κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πολύ καλύτερα σε δύσκολες καταστάσεις, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως μορφή θεραπείας.

Μια φορά την εβδομάδα, όμως, λένε οι έρευνες…. Μην το παρακάνεις εσύ κλαψιάρη φίλε μας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ