Ηλεκτροκινούμενες Rolls Royce και Jaguar από το ΄50. video


Μία Rolls Royce είναι το άπιαστο όνειρο πολλών. Και ενώ όλο και περισσότερες χώρες και πόλεις υιοθετούν αυστηρότερα μέτρα για τις εκπομπές ρύπων από τα αυτοκίνητα, όλο και πιο σπάνια βλέπουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο στους δρόμους.

Συνδυάζοντας τεχνολογία αιχμής, εξαιρετική τεχνουργία και πηγή έμπνευσης κλασσικά ρετρό μοντέλα  της Rolls Royce και της Jaguar, η βρετανική καινοτόμα επιχείρηση Lunaz Design είχε μια άλλη ιδέα:

Να φέρει στον 21ο αιώνα «τα πιο όμορφα και διάσημα αυτοκίνητα», εξοπλίζοντάς τα με ηλεκτροκίνηση. Προς το παρόν, οι μηχανικοί εργάζονται πάνω σε μια πλήρως ηλεκτροκινούμενη οκταθέσια Rolls Royce Phantom V του 1961 (δείτε το παρακάτω βίντεο):

και σε μια Jaguar XK120 του 1953 (παρακάτω βίντεο) την ώρα που η εταιρία ανακοίνωσε το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο:Ένα Vintage από το μέλλον

Το στούντιο στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας ξεκινά με το να αφαιρέσει τα πάντα από το αυτοκίνητο, κρατώντας μόνον το μεταλλικό εξωτερικό.

Με τρισδιάστατο σκάνερ, σχεδιάζει σε υπολογιστή το σύστημα κίνησης ώστε να είναι τέλεια η προσαρμογή του.

Δείτε την ομάδα που μετατρέπει τα ιστορικά αυτοκίνητα σε ηλεκτροκίνητα:

Flying Phantom V – #lunazdesign ⚡️

Gepostet von Lunaz am Dienstag, 9. Juli 2019

Περιλαμβάνεται σύστημα πρόσφυσης και προσαρμοζόμενο σύστημα ελέγχου πορείας και άλλα «βοηθήματα», τα οποία επιτρέπουν στο vintage αυτοκίνητο να λειτουργεί ως όχημα της εποχής μας – και του μέλλοντος.

Το εσωτερικό επωφελείται της διαδικασίας εκσυγχρονισμού, με εξοπλισμό όπως GPS, σύστημα ψύξης – θέρμανσης. Ακόμη και τα αρχικά καντράν προσαρμόζονται στην ηλεκτροκίνηση.

Δύο σετ μπαταριών, έχουν αυτονομία άνω των 400 χιλιομέτρων πριν την επαναφόρτιση. Τα συστήματα κίνησης δίνουν ιπποδύναμη μεταξύ 135 ίππων και 590 ίππων, αναλόγως του οχήματος.

Το Lunaz Design προγραμματίζει και μία πλήρως ηλεκτροκινούμενη Rolls Royce Silver Cloud του 1956!

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ