Σαουδική Αραβία: Τραγωδία στη Μεδίνα, τροχαίο με 35 νεκρούς


Πολύνεκρο τροχαίο στη Σαουδική Αραβία, κόστισε τη ζωή σε 35 προσκυνητές που βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Μέκκα, την πιο ιερή πόλη του Ισλάμ. Όλα έγιναν λίγο έξω από τη Μεδίνα.

Το λεωφορείο που τους μετέφερε στη Μέκκα ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα κοντά στην ιερή πόλη της Μεδίνα, στη δυτική Σαουδική Αραβία.

Ανάμεσα στους 35 νεκρούς του τροχαίου είναι Ασιάτες και Άραβες προσκυνητές. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση και μεταφέρθηκε σε τοπικά νοσοκομεία.

Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε κοντά στην πόλη Αλ Χάλας, καθώς οι πιστοί βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Μέκκα, τον ιερότερο τόπο του ισλάμ.

Το δυστύχημα έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν εικόνες που δείχνουν το μοιραίο λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες και με τα παράθυρά του σπασμένα.

Δεν είναι γνωστό ποια ήταν η αιτία που προκάλεσε τη σύγκρουση του λεωφορείου με το «βαρύ όχημα». Γίνεται όμως έρευνα από τις τοπικές αρχές.

Τον Απρίλιο του 2018, τέσσερις Βρετανοί τουρίστες σκοτώθηκαν κι άλλοι 12 τραυματίστηκαν στη Σαουδική Αραβία όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε συγκρούστηκε με βυτιοφόρο. Και τότε, τα θύματα πήγαιναν στη Μέκκα.

Τον Ιανουάριο του 2017, έξι Βρετανοί, ανάμεσά τους ένα βρέφος 2 ετών, είχαν σκοτωθεί επίσης σε τροχαίο που σημειώθηκε κοντά στη Μεδίνα, μετά το προσκύνημά τους στη Μέκκα.

Με πληροφορίες και από Guardian

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ