Επιμένουν οι Τούρκοι στους «ψευτοτσαμπουκάδες»: Δεν θα υποχωρήσουμε στην ανατολική Μεσόγειο

Τις ημέρες που διατελούσε αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως ζήλεψε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος και σήμερα, Τετάρτη (31/10/2018) άρχισε να εκτοξεύει απειλές αναφορικά με τα ενεργειακά ζητήματα στη ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας ενώπιον του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Τουρκίας, ο κ. Ακάρ είπε: «Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο στην Κύπρο, όποιο και να είναι, το λέμε καθαρά ότι δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε τα δικαιώματά μας που απορρέουν από πρακτικές του διεθνούς δικαίου στη βάση συμφωνιών και από το δίκαιο».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε το δίκαιο και τα δικαιώματα της Τουρκίας και της ΤΔΒΚ δεν πρόκειται με κανένα τρόπο να υποχωρήσουμε σε αυτό, το έχουμε ξεκαθαρίσει με κάθε τρόπο στους συνομιλητές μας και θα συνεχίσουμε να το ξεκαθαρίζουμε. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να τα λαμβάνουμε».

Η νέα επιθετική ρητορική Ακάρ έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε διαμηνύσει πως η Τουρκία δεν θα ανεχτεί οποιαδήποτε τετελεσμένα γεγονότα από την ελληνική πλευρά στο Αιγαίο ή τη Μεσόγειο και δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε ελληνική παρέμβαση στις τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ίδια συνέντευξη, ο «εκλεκτός» υπουργός του Ταγίπ Ερντογάν είχε φροντίσει, εξάλλου, να απειλήσει, για πολλοστή φορά την Ελλάδα, όχι μόνο για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, αλλά και για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here