Αντιπρόεδρος Σκοπίων: Η Ελλάδα θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών παρά την πολιτική αντιπαράθεση

Σκοπιανό | Συνθήκη των Πρεσπών | Ειδήσεις: Την εκτίμηση ότι η στήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών ενισχύεται τόσο στα Σκόπια όσο και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της γείτονος, Μπουγιάρ Οσμάνι, ο οποίος επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, όπου θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

«Θα συζητήσουμε για τη σημαντική υποστήριξη της Ελλάδας, καθώς η χώρα αυτή γίνεται ήδη στρατηγικός μας εταίρος. Υπήρξε μία ταραχώδης περίοδος, τόσο εδώ όσο και στην Ελλάδα, ωστόσο πιστεύω ότι η επιβεβαίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στις δύο χώρες έχει λάβει μία φυσιολογική πορεία και ακόμη ευρύτερη υποστήριξη, ενώ η όλη διαδικασία (υλοποίησης της συμφωνίας) δεν απειλείται διόλου στην Ελλάδα, παρά τις καθημερινές πολιτικές αντιπαραθέσεις», ανέφερε σήμερα ο Μπουγιάρ Οσμάνι.

Όπως επισήμανε, «η Ελλάδα, με την ολοκλήρωση της υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεσμεύθηκε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ενσωμάτωση της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

«Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ήταν από τους ισχυρότερους υποστηρικτές στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον περασμένο Ιούνιο, προκειμένου η “Μακεδονία” να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων.

 


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here