Ι. Παπαγιαννάκης: Ο Έλληνας γυναικολόγος που εμπιστεύονται οι γυναίκες στην Ελβετία


Με πολυετή εμπειρία στην άσκηση της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και με πολλούς τοκετούς στο ενεργητικό του, μαιευτικές αλλά και  γυναικολογικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της ιδιωτικής του δουλειάς, ο Ιωάννης Παπαγιαννάκης  δημιούργησε στην Ελβετία την κλινική του όπου υποδέχεται καθημερινά διάφορες περιπτώσεις γυναικών που τον έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για τον Έλληνα γυναικολόγο που κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γυναικών που είναι πελάτισσες του, καλλιεργώντας τους το αίσθημα ασφάλειας και άνεσης που προσφέρει ο ιδανικός ιατρός. Κυρίως όσοι άνθρωποι έχουν δεχθεί τις ιατρικές φροντίδες-υπηρεσίες του, μιλούν με τα πιο ζεστά λόγια για την ανθρωπιά και την επιστημονική του κατάρτιση.

Εξάλλου είναι ένας άνθρωπος που μεταδίδει θετική ενέργεια από την πρώτη στιγμή που τον γνωρίζεις. Τρομερά μαχητικός και με όρεξη για δημιουργία, μια δραστήρια προσωπικότητα που διαρκώς εξελίσσεται.

Οι σπουδές και η τελική επιλογή του

Τον ρωτήσαμε: – Το όνειρό σας ήταν πάντα να κάνετε αυτό που κάνετε τώρα;

– Ναι, μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω και τολμώ να πω ότι η φλόγα είναι ακατασίγαστη και κάθε μέρα και πιο δυνατή!

Ας μιλήσουμε όμως πιο αναλυτικά, ο δρ Παπαγιαννάκης, στην αρχή ξεκίνησε τις σπουδές του στην ενδοκρινολογία την οποία σπούδασε στην Γενεύη και αργότερα ήρθε στη ζωή του η γυναικολογία. Είχε προλάβει όμως να λάβει μαθήματα ψυχολογίας, ψυχανάλυσης και σεξολογίας προτού αποφασίσει ποια κατεύθυνση θα λάβει η καριέρα του ως ιατρός.

Ήταν μετά από δύο χρόνια και συγκεκριμένα το 1985 όταν πια αποφάσισε να ξεκινήσει τη χειρουργική του κατάρτιση ως γυναικολόγος.  Στη συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για την μαιευτική την οποία χαρακτήρισε ως μια νότα χαράς και αισιοδοξίας για όλες τις γυναίκες που αποζητούν το μεγαλείο της μητρότητας. Η ιατρική για εκείνον είναι ένα λειτούργημα που προσφέρει πολλές και έντονες συγκινήσεις.

Για την ζωή στο εξωτερικό

-Πώς ήταν η προσαρμογή στις νέες συνθήκες; τον ρωτήσαμε. «Το γεγονός ότι το κράτος εδώ είναι τρομερά οργανωμένο και όλα λειτουργούν όπως πρέπει σε βοηθάει πολύ να προσαρμοστείς. Εάν έχεις τη δουλειά σου, από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα για να αγχώνεσαι. Βέβαια η ζωή διαφέρει αρκετά από όσα έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα γενικότερα όμως βάζεις κάτω τα θετικά και τα αρνητικά και βλέπεις τι σου ταιριάζει. Για μένα το πρόσημο είναι θετικό»

Για τις δυσκολίες των γυναικών στην κύηση

Μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του στηρίζεται επίσης στη φροντίδα εγκύων γυναικών που έχουν υποστεί αποβολές. Όπως θυμάται ο ίδιος, μια ασθενής του είχε υποστεί τέσσερις φορές αποβολή πριν τον επισκεφτεί στο ιατρείο του. Με μεγάλη προσπάθεια και με την κατάλληλη θεραπεία κατάφερε επιτέλους να φέρει στον κόσμο, ένα υγιέστατο αγοράκι. «Η ευγνωμοσύνη και η χαρά με την οποία με ευχαριστούσε έχουν χαραχθεί για πάντα στον νου μου» είπε ο ιατρός.

Όπως λέει ο κ. Παπαγιαννάκης, ακόμα και αν ορισμένες γυναίκες συναντούν κάποια εμπόδια, με τη βοήθεια της επιστήμης μπορούν να ξεπεραστούν. «Για κάθε πρόβλημα, η επιστήμη είναι δίπλα μας και μας παρέχει τη λύση» συνεχίζει ο ίδιος. «Αυτό που προέχει είναι να παραμείνουν υγιείς και να κρατήσουν ένα υγιέστατο μωρό στα χέρια τους. Το θαύμα της ζωής», όπως το χαρακτήρισε.

«Με το χρόνο ο προσωπικός γιατρός γνωρίζει εκ βαθέων την ασθενή και την οικογένειά της, παρακολουθεί τη ζωή και την υγεία της να εξελίσσονται και έτσι εδραιώνεται μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης»

Επόμενα σχέδια

Δημοσιογράφος: – Έχετε κάποιο στόχο στο προσεχές μέλλον, όπως ολοκλήρωση κάποιας έρευνας, συγγραφή επιστημονικού άρθρου;

Ιατρός:- Προς το παρόν θα ασχοληθώ με την οργάνωση του ιατρείου μου που απαιτεί πολλές ώρες εργασίας και φυσικά θα συνεχίσω να συμμετέχω και να ενημερώνομαι στα συνέδρια και στις ημερίδες όπως έκανα πάντα.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο γιατρός έχει πραγματοποιήσει πολλές έρευνες στον τομέα της ογκολογίας, κακοήθους μαστού, ουρολογίας, ακράτειας και παθολογίας κατά την εγκυμοσύνη. Από το 2001 ασχολείται με θέματα ενδομητρίωσης και θηλυκής στειρότητας καθώς και γονιμοποίησης και τεχνητής γονιμοποίησης.

Η οικογένεια του και η Ελλάδα

O Dr Παπαγιαννάκης είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά εκ των ο οποίων ο ένας ακολουθεί τα χνάρια του στην ιατρική.

-Η επιστήμη της ιατρικής απαιτεί γενικά χρόνο. Πως την συνδυάζετε με την οικογένεια σας;

– Η αλήθεια είναι ότι το επάγγελμα του γιατρού απαιτεί συνεχή εκπαίδευση, συμμετοχή σε συνέδρια και διάβασμα, ενώ συγχρόνως δεν μπορείς να μην ανταποκριθείς στο κάλεσμα του ασθενή, όταν έχει κάποιο πρόβλημα. Όμως όλα γίνονται όταν υπάρχει καλή διάθεση, αλληλοσεβασμός και καλή οργάνωση!

Ο ίδιος επισκέπτεται τη Ελλάδα έρχεται όταν ξεκλέβει λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Στην σύνταξη του σκέφτεται να έρθει στην Ελλάδα να ασχοληθεί με γεωργικές εργασίες και μια ημέρα την εβδομάδα να κάνει εθελοντική Ιατρική στον δήμο που θα διαμένει η όπου χρειασθεί.

Οι υπηρεσίες του κέντρου

Το ιατρικό του κέντρο βρίσκεται στην πόλη Βιλ (Wil) της Ελβετίας και παρέχει τις εξής υπηρεσίες:

Ετήσιοι έλεγχοι και γυναικολογική φροντίδα

Οικογενειακός προγραμματισμός, αντισύλληψη

Γυναικολογική ενδοκρινολογία

Θέματα στειρότητας

Συμβουλευτική εμμηνόπαυσης- Θεραπείες

Η ορμονική θεραπεία

Ουρογεννητική Ακράτεια

Senology – υπερηχογράφημα μαστού

Συμβουλευτική γονιμότητας IVF

Μαιευτική

Χειρουργική

Επιταγές της εγκυμοσύνης

Προγεννητική φροντίδα

Υπέρηχος

 

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ