Τράπεζες: Παρέμβαση Μητσοτάκη για τις χρεώσεις… στα πάντα


Συνάντηση με τους επικεφαλής των τραπεζών θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την συνάντηση προκειμένου να παρέμβει στο ζήτημα των χρεώσεων, για τις οποίες έχει υπάρξει σάλος αφού πλέον οι τράπεζες θα χρεώνουν… τα πάντα!

ο κ. Μητσοτάκης θέλει με την κίνησή του αυτή να αποτρέψει την επιθετική πολιτική στις χρεώσεις, και σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση θα γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι προμήθειες εισπράττονται πλέον όχι μόνο για συνηθισμένες τραπεζικές συναλλαγές, όπως εμβάσματα αλλά και για υπηρεσίες που μέχρι σήμερα οι τράπεζες παρείχαν δωρεάν. Όπως για παράδειγμα η επανέκδοση ή η ανανέωση μιας χρεωστικής κάρτας, η έκδοση νέου PIN (στις περιπτώσεις που ο κάτοχος το έχει ξεχάσει) ή ακόμη και η ενημέρωση κίνησης του λογαριασμού στην περίπτωση που ο πελάτης ζητήσει εκτύπωση μέσω ΑΤΜ!

Υπενθυμίζεται πως από τον Ιούλιο, ισχύουν νέες χρεώσεις όταν κάποιος «σηκώσει» λεφτά από τον λογαριασμό του αλλά από ΑΤΜ άλλης τράπεζες (μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ).

Από τις αρχές του μήνα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η Εθνική Τράπεζα επιβαρύνει με 0,20 ευρώ την ερώτηση για το υπόλοιπο του λογαριασμού όταν αυτή γίνεται μέσω ΑΤΜ άλλης τράπεζας (εντός της ευρωζώνης). Όταν η ερώτηση για τις τελευταίες κινήσεις του λογαριασμού γίνεται από δικό της ΑΤΜ, κοστίζει 0,15 ευρώ!

Στη Eurobank, αν κάποιος ζητήσει να εκδοθεί νέο PIN για την κάρτα του, θα πρέπει να πληρώσει 3 ευρώ. Προμήθεια 5 ή 6 ευρώ δίνεται για ανανέωση χρεωστικής κάρτας (συνήθως μετά από πέντε χρόνια) αλλά και σε περίπτωση ανανέωσης αν κάποιος τη χάσει ή του την κλέψουν!

Η επιβάρυνση αυτή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει υιοθετηθεί από όλες τις τράπεζες, ενώ ορισμένες τράπεζες, όπως η Πειραιώς, επιβάλλουν συνδρομή και σε έκδοση συγκεκριμένων καρτών με ειδικά προνόμια.

Σε ό,τι αφορά στις πιστωτικές κάρτες, πλέον ζητείται από τους πελάτες των τραπεζών συνδρομή, ενώ παλιότερα ήταν δωρεάν. Το κόστος είναι στα 25 έως 30 ευρώ για κάρτες MasterCard ή Visa. Για τις πιστωτικές, υπάρχουν μικρές διαφοροποιήσεις όπως η δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες ή ένα χρόνο. Η ετήσια συνδρομή στις κάρτες περιορίζεται στα 15-20 ευρώ για κάθε πρόσθετη κάρτα, πρακτική που έχει υιοθετηθεί σχεδόν από όλες τις τράπεζες, ενώ για τις αναβαθμισμένες κάρτες Platinum ή Gold η συνδρομή είναι πολλαπλάσια αφού συνοδεύεται με πρόσθετα προνόμια.

Και το να πληρώσει κανείς τη δόση της πιστωτικής του, κι αυτό χρεώνεται. Στην Alpha Bank, η πληρωμή πιστωτικών καρτών μέσω του καταστήματος, χρεώνεται 3 ευρώ για κάθε συναλλαγή αν η πληρωμή γίνει με χρέωση λογαριασμού και με 5 ευρώ εάν η πληρωμή γίνει με καταβολή μετρητών!

Πηγή: www.newsit.gr


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Από την μια σε υποχρεώνει το κράτος όλα να γίνονται μέσω τραπεζών και από την άλλη σε χρεώνουν κιόλας. Και κερατάς και δαρμενος….από τις τράπεζες που ανακεφαλαιωθηκαν με δικά μας χρήματα

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ