NASA: Αυτή είναι η νέα διαστημική “ντριμ τιμ” των ΗΠΑ. video


Τέσσερις εταιρείες με επικεφαλής τη «Blue Origin» του Τζεφ Μπέζος είναι η νέα διαστημική «ντριμ τιμ» των ΗΠΑ και της NASA.

Οι τέσσερις εταιρείες φιλοδοξούν να κατασκευάσουν την επόμενη σεληνάκατο για τους αστροναύτες της NASA.

Την ανακοίνωση έκανε ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος, δημιουργός της Amazon, ο οποίος έκανε λόγο για μία νέα “εθνική ομάδα” των ΗΠΑ.

Με την νέα σεληνάκατο οι αστροναύτες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) θα ξαναπατήσουν το πόδι τους στο φεγγάρι το 2024.

Η “ντριμ τιμ” αποτελείται από τη διαστημική εταιρεία “Blue Origin” του Μπέζος, τους αεροδιαστημικούς γίγαντες “Lockheed Martin” και “Northrop Grumman”, καθώς και τη “Draper”.NASA: Έρχεται το πρόγραμμα “Άρτεμις” στη θέση του θρυλικού “Απόλλων”

Ο Λευκός Οίκος έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο μιας νέας επανδρωμένης αποστολής στο νότιο πόλο της Σελήνης μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, πολύ νωρίτερα από τα αρχικά σχέδια της NASA για το 2028. Το νέο διαστημικό πρόγραμμα “Άρτεμις” έρχεται να διαδεχθεί το ιστορικό πρόγραμμα “Απόλλων”.

Επικεφαλής των τεσσάρων εταιρειών θα είναι η “Blue Origin”, ανταγωνίστρια της “Space X” του Ίλον Μασκ.

Η “Grumman Aircraft” είχε συντονίσει την κατασκευή της ιστορικής ακάτου “Απόλλων” και αργότερα συγχωνεύθηκε με τη “Northrop Corp”, σχηματίζοντας τη “Northrop Grumman”.

Η υπό ανάπτυξη σεληνάκατος θα μεταφερθεί με ένα γιγάντιο πύραυλο στον, επίσης, υπό κατασκευή μικρό σεληνιακό σταθμό Gateway που θα έχει τεθεί σε τροχιά γύρω από το δορυφόρο της Γης και από εκεί θα μεταφέρει τους Αμερικανούς αστροναύτες στο φεγγάρι.

Στο μεταξύ, η “Blue Origin” του Μπέζος κάνει δοκιμές στο νέο υποτροχιακό σκάφος της, το “New Shepard”, για πτήσεις διαστημικών τουριστών, που μπορεί να αρχίσουν εντός του 2020.

Αναπτύσσει επίσης το νέο επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο “New Glenn”, ανταγωνιστικό των “Falcon” της “Space X”, ο οποίος αναμένεται να πετάξει το 2021.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ