Έφτασε στην Μόσχα η Μαρία Μπούτινα – Λουλούδια και συγκίνηση στο αεροδρόμιο


Η Ρωσίδα Μαρία Μπούτινα, η οποία φυλακίσθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Απρίλιο αφού παραδέχθηκε ότι εργαζόταν ως πράκτορας της Ρωσίας, έφθασε σήμερα στη Μόσχα και την υποδέχθηκαν ο πατέρας της και ρώσοι δημοσιογράφοι που της προσέφεραν λουλούδια.

Τον Δεκέμβριο η Μπούτινα είχε δηλώσει ένοχη ότι συνωμότησε για να δράσει ως πράκτορας της Ρωσίας διεισδύοντας σε μια οργάνωση που υποστηρίζει την οπλοκατοχή και επηρεάζοντας συντηρητικούς αμερικανούς ακτιβιστές και Ρεπουμπλικανούς.

Η υπόθεσή της προκάλεσε περαιτέρω ένταση στις αμερικανορωσικές σχέσεις και η Μόσχα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι εξανάγκασε την Μπούτινα, μια 30χρονη μεταπτυχιακή φοιτήτρια, να δηλώσει ένοχη γελοίων, όπως τις χαρακτήρισε, κατηγοριών.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε σήμερα μια σύντομη συνέντευξη με την Μπούτινα, η οποία είχε βιντεοσκοπηθεί πριν απογειωθεί το αεροπλάνο της. Πολλοί ντόπιοι δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο για να καλύψουν την άφιξή της, μερικοί κρατώντας λουλούδια.

Η Μαρία Μπούτινα αφέθηκε ελεύθερη χθες, Παρασκευή, από τη φυλακή του Ταλαχάσι, της διοικητικής πρωτεύουσας της Φλόριντα, και αναχώρησε με πτήση από το Μαϊάμι.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ