Brexit: Ολοταχώς για… χριστουγεννιάτικες εκλογές η Αγγλία.


Το Brexit πήρε και νέα παράταση και ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, μοιάζει να κερδίζει το στοίχημα για πρόωρες εκλογές!

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον φαίνεται ότι κέρδισε το στοίχημα: το κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση την πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών τον Δεκέμβριο σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.Οι εξελίξεις μετά τη νέα παράταση του Brexit

Το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ότι στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Αργότερα σήμερα θα ακολουθήσει η Τρίτη ανάγνωση και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα σταλεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Click4more: Αναβολή του Βrexit και επίσημα! Το ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τουσκ

Οι πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες: το Brexit έχει κουράσει ή έχει εξοργίσει τους ψηφοφόρους, στερώντας παραδοσιακούς συμμάχους από τα δύο μεγάλα κόμματα, τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει ωστόσο μια τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, στις 9 Δεκεμβρίου. Άλλες τροπολογίες, όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα συζητηθούν σήμερα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ