Γαλλία: “Ήθελα να εκδικηθώ για την καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων…”. video


Ο 84χρονος δράστης της επίθεσης (28.10.2019) σε τέμενος στη Γαλλία, ήθελε να «εκδικηθεί για την καταστροφή», την οποία αποδίδει στους μουσουλμάνους, του καθεδρικού της Παναγίας των Παρισίων.

Ο εμβληματικός ναός της Παναγίας των Παρισίων υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές στις 15 Απριλίου, σε μια πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν καθοριστεί, έγινε την Τρίτη (29.10.2019) γνωστό στη Γαλλία.

“Το σύνολο της κατάθεσής του θέτει ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της ψυχικής υγείας του με τρόπο που αυτή τη στιγμή εξετάζεται από έναν ψυχίατρο, προκειμένου να αποσαφηνιστεί η ποινική ευθύνη του”, εξήγησε ενώπιον δημοσιογράφων ο εισαγγελέας Μαρκ Μαριέ.Γαλλία: Ακροδεξιός και επικίνδυνος

Ο Κλοντ Σινκέ ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του ότι προσπάθησε τη Δευτέρα (28.10.2019) να βάλει φωτιά στο τέμενος της Μπαγιόν (νοτιοδυτική Γαλλία), όμως “αμφισβήτησε ότι ήθελε να σκοτώσει κάποιον”.

Καθώς τον αιφνιδίασαν δύο 70χρονοι, φέρεται να άνοιξε πυρ εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους σοβαρά.

Παρόλα αυτά, ισχυρίστηκε ότι “φρόντισε να ελέγξει πολλές φορές το τέμενος προτού βεβαιωθεί ότι δεν θα υπήρχε πολύς κόσμος εκεί”, σημείωσε ο εισαγγελέας.

Ο Κλοντ Σινκέ ήταν υποψήφιος του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (που μετονομάστηκε σε Εθνική Συσπείρωση) το 2015 στις περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με τον Τζορντάν Μπαρντελά, ευρωβουλευτή της Εθνικής Συσπείρωσης, ο ύποπτος δεν ήταν πλέον μέλος του κόμματος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ