Βέλγιο: Η αστυνομία βρήκε 12 μετανάστες ζωντανούς σε φορτηγό ψυγείο (vid)

Η αστυνομία βρήκε την Τετάρτη (30.10.2019) 12 μετανάστες ζωντανούς μέσα σ” ένα φορτηγό ψυγείο, στο βόρειο Βέλγιο. Την περασμένη εβδομάδα, 39 μετανάστες βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ της Βρετανίας.

Στο βόρειο Βέλγιο, ο οδηγός, ο οποίος μετέφερε φρούτα και λαχανικά, κάλεσε την αστυνομία, η οποία βρήκε 12 ενήλικους άνδρες συριακής και σουδανικής καταγωγής και τους μετέφερε στο Γραφείο Μετανάστευσης της Αμβέρσας.

Οι άτυχοι μετανάστες που εντοπίστηκαν νεκροί στο Έσεξ, είχαν φθάσει εκεί από το βελγικό λιμάντι Ζεεμπρούγκε. Για το λόγο αυτό οι βελγικές αρχές συνεργάζονται με τις βρετανικές αρχές στην έρευνα.

Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου”! Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων

Το φορτηγό, όπου βρέθηκαν τα 39 θύματα στο Έσεξ, που ως επί το πλείστον ήταν Κινέζοι και ανάμεσά τους κάποιοι Βιετναμέζοι, ήταν ένα από τα τρία φορτηγά στα οποία διακινούνταν μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών των θυμάτων.

Πιστεύουν, μάλιστα, πως στα «φορτηγά του θανάτου» μεταφέρονταν πάνω από 100 μετανάστες που είχαν ως κατεύθυνση τη Βρετανία. Τα άλλα δύο φορτηγά, όπως πιστεύουν, έχουν ολοκληρώσει το ταξίδι τους και μέχρι στιγμής η τοποθεσία τους είναι άγνωστη.

Σύμφωνα με το Sky Νews, οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται αποκλειστικά από συγγενείς των θυμάτων και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Ένας ιερέας της πόλης υποστήριξε πως έχει ακούσει και εκείνος τέτοιου είδους δηλώσεις από συγγενείς των θυμάτων. «Μερικές οικογένειες έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο των συγγενών τους, που ήταν θύματα αυτού του τραγικού ταξιδιού», προσέθεσε.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουάν Φουκ, έδωσε σήμερα εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα.

Click4more: Έσεξ – DNA από συγγενείς αγνοούμενων πήρε η αστυνομία στο Βιετνάμ

Ο Φουκ έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

“Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα”, αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.

Με πληροφορίες από Sky News

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ