Αυτό που μπορείτε να κάνετε για να μπαίνετε με ασφάλεια στο ίντερνετ!


Οι περισσότεροι από εμάς πλέον διαθέτουμε ένα σωρό passwords για τα mail μας, τα social media αλλά και για e-shop καταστήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και άλλα. Όλοι αυτοί οι κωδικοί είναι σημαντικοί για να μας προστατεύουν από hackers που σκοπό έχουν να υποκλέψουν τα προσωπικά μας δεδομένα ή να βλάψουν τον υπολογιστή μας.

Για να δημιουργήσετε ένα καλό password, καλό θα ήταν να ακολουθήσετε τα παρακάτω τιπς για να μην αναγκαστείτε να επισκεφθείτε και εσείς τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει πολλή δουλειά!

Μην χρησιμοποιείτε τους ίδιους κωδικούς Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να ξέρετε είναι πως δεν πρέπει να βάζετε τους ίδιους κωδικούς σε διαφορετικά sites. Κάθε site που θέλει Login, θα πρέπει να έχει τον δικό του κωδικό, τον οποίο καλό είναι να σημειώνετε σε ένα τετράδιο για να μην τους ξεχνάτε. Προς θεού μην τα σημειώσετε σε ένα αρχείο word μέσα στον υπολογιστή σας, γιατί αν χακάρουν τον υπολογιστή σας, αυτόματα έχουν πρόσβαση σε όλη σας την ηλεκτρονική δραστηριότητα.

Επιλογή χαρακτήρων Ένα καλό password πρέπει να έχει πάνω από 8 χαρακτήρες και καλό θα ήταν να μην περιέχει το όνομά σας, το username σας ή το όνομα της εταιρείας σας. Επίσης δεν θα πρέπει να περιέχει καμία ολοκληρωμένη λέξη γιατί αυτές ανιχνεύονται εύκολα από τους hackers.

Δημιουργία password Μια καλή ιδέα για τη δημιουργία ενός καλού password είναι να σκεφτείτε μια φράση που σημαίνει κάτι για εσάς και από τα αρχικά γράμματα να βγάλετε τον κωδικό σας. Για παράδειγμα, η Microsoft προτείνει πως αν η φράση σας είναι «My son’s birthday is 12 December, 2004», τότε ο κωδικός σας μπορεί να είναι «Msbi12/Dec,4». Αυτός ο κωδικός περιλαμβάνει πολύ δυνατά σημεία και δεν μπορεί να σπάσει εύκολα. Μια άλλη επιλογή είναι να γράψετε την παραπάνω φράση με αυτόν τον τρόπο: «Mi$un’s Brthd8iz 12124». Αυτός ο κώδικας είναι ακόμα πιο δυνατός και περιέχει και κενά.

Τέλος, θα πρέπει να προσέχετε να μην αποθηκεύετε ποτέ μόνιμα τους κωδικούς σας στους διάφορους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχετε αλλά να προτιμάτε να πληκτρολογείτε κάθε φορά τον κωδικό όταν συνδέεστε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ