Κοινωνικό μέρισμα: Πως αυξήθηκαν κατά 50.000 οι δικαιούχοι


Η βοήθεια από τον Νοέμβριο πρόσθεσε 50.000 δικαιούχους στο κοινωνικό μέρισμα. Η πορεία των εσόδων άναψε το… «πράσινο» φως για να αυξηθεί το ποσό στα 175 εκατ. ευρώ. 250.000 οι δικαιούχοι που θα πάρουν τα 700 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν.

Ο Νοέμβριος έδωσε το δυνατότητα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών να εντάξουν στο κοινωνικό μέρισμα περίπου 50.000 δικαιούχους επιπλέον. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η πορεία των εσόδων ήταν τέτοια που επέτρεψε στον Χρ. Σταϊκούρα να ανάψει το «πράσινο φως», ώστε το αρχικό ποσό των 150 εκατ. να ανέβει στα 175 εκατ. και έτσι να ενταχθούν στην ρύθμιση άλλοι 50.000 δικαιούχοι.

Click4more: Τότε θα πληρωθούν τα 700 ευρώ για το κοινωνικό μέρισμα! Ποιοι τα δικαιούνται

Ο υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε χθες στην Βουλή με αποφασιστικότητα και με πλήρη γνώση της κατάστασης και περιέγραψε την επόμενη ημέρα για την οικονομία, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα την μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, μόλις δημιουργηθεί νέος δημοσιονομικός χώρος.

Ο Χρ. Σταϊκούρας είπε χθες ότι η κυβέρνηση παρέλαβε δημοσιονομικό κενό ύψους 400 εκατ. για το 2019 και κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να διαμορφώσει δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους ενός δις το οποίο και διατέθηκε σύμφωνα με τον υπουργό ως εξής:Μείωσε τον ΕΝΦΙΑ. Κόστος; 205 εκατ. ευρώ. Στόχος; Τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας.Καταβάλλει εμπροσθοβαρώς αυξημένο επίδομα θέρμανσης. Κόστος; 68 εκατ. ευρώ. Στόχος; Τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα.Μείωσε την προκαταβολή φόρου για τα νομικά πρόσωπα. Κόστος; 138 εκατ. ευρώ. Στόχος; Όλες οι επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες.Κάλυψε έκτακτες δαπάνες σε εθνική άμυνα, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Κόστος; 61 εκατ. ευρώ. Στόχος; Η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών.Κάλυψε οφειλές στη ΔΕΗ. Κόστος; 200 εκατ. ευρώ. Στόχος; Η διάσωση του οργανισμού, επ’ ωφελεία του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.Και χορηγεί έκτακτη ενίσχυση σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Κόστος; 175 εκατ. ευρώ. Στόχος; Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.Το κοινωνικό μέρισμα

Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι ύψους 700 ευρώ ανά δικαιούχο και θα αφορά 250.000 δικαιούχους.

Οι τέσσερεις κατηγορίες νοικοκυριών που θα λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 700 ευρώ είναι οι εξής:Οικογένειες με τέσσερα ή περισσότερα παιδιά και οικογενειακό εισόδημα έως 20.000 ευρώ. Στη κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται 19.140 νοικοκυριάΟικογένειες με τουλάχιστον τον έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο (άνω των 12 μηνών) και τουλάχιστον ένα προστατευόμενο παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Αφορά και μονογονεϊκές οικογένειες. Πρόκειται για 163.778 νοικοκυριά.Οικογένειες με τους δυο γονείς μακροχρόνια άνεργους, τουλάχιστον ένα παιδί και εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Περιλαμβάνονται και μονογονοεϊκές οικογένειες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 40.927 νοικοκυριάΟικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ έως 24 ετών. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν 25.632 νοικοκυριά.

Οι προϋποθέσεις για την καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης των 700 ευρώ είναι οι εξής:

– Τουλάχιστον ο ένας από του δύο γονείς να διαμένει μόνιμα την τελευταία 10ετία στην ελληνική επικράτεια, όπως αυτό θα προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις

– Και οι δύο γονείς να είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος και το άθροισμα των καταθέσεων και των μετοχών, ομολόγων κτλ εντός της χώρας και στο εξωτερικό να μην υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ