Ο αδερφός του Εσκομπάρ τα “βάζει” με την Apple – Μόλις κυκλοφόρησε τα δικά του κινητά

“Έχω πει σε πολλούς ανθρώπους ότι θα νικήσω την Apple, και θα το κάνω” είπε ο Ρομπέρτο Εσκομπάρ, ο μεγαλύτερος αδερφός του διάσημου βαρώνου ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος αποφάσισε να εισχωρήσει στον κόσμο της τεχνολογίας.

Ο Ρομπέρτο, πρώην λογιστής του δολοφονικού καρτέλ Μεντεγίν που δρούσε για χρόνια στην Κολομβία υπό καθεστώς ασυλίας επειδή τρομοκρατούσε οποιονδήποτε τολμούσε να αντισταθεί, μόλις κυκλοφόρησε ένα αναδιπλούμενο smartphone, το οποίο ονομάζεται “Escobar Fold 1”, μέσω της εταιρείας του Escobar Inc.

Ένα άλλο βίντεο της εταιρείας αναφέρει ότι ο ιδρυτής της Apple, Τζιβ Τζομπς, θα μπορούσε μόνο να ονειρευτεί μια τέτοια τεχνολογία. Σύμφωνα όμως με το Forbes, η Apple αποκάλυψε διπλώματα ευρεσιτεχνίας για ένα αναδιπλούμενο smartphone, νωρίτερα αυτό το έτος.

Όπως σημειώνει η New York Post, το Escobar Fold 1 πρόκειται να ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Fold των 2.000 δολαρίων. Διαθέτει μια αναδιπλούμενη οθόνη AMOLED 7,8 ιντσών, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων, διπλή κάμερα και λειτουργικό σύστημα Android 9.0, μεταξύ άλλων. Μια έκδοση 128 GB διατίθεται για μόλις 349 δολάρια, ένω η έκδοση των 512 GB κοστίζει 499 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Ρομπέρτο Εσκομπάρ το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο σχεδιάστηκε στις ΗΠΑ και κατασκευάζεται στο Χονγκ Κονγκ με τα πρώτα σχέδια να κάνουν λόγο για 100.000 τεμάχια. Ανέφερε επίσης ότι η οθόνη του κινητού δεν μπορεί να σπάσει, γιατί αντίθετα με την Samsung που χρησιμοποιεί γυαλί στις οθόνες της, αυτοί χρησιμοποιούν ένα ειδικό πλαστικό, το οποίο έχει καλύτερη ανάλυση.

Ο πρώην κατάδικος – είχε κάνει 10 χρόνια φυλακή για την συμμετοχή του στο χτίσιμο της αυτοκρατορίας του αδερφού του – αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους το κινητό του είναι πιο φθηνό: “Κατασκεύασα ένα από τα πρώτα smartphone που διπλώνουν στον κόσμο. Χάρη στην αποτελεσματική αλυσίδα παραγωγής και την απουσία ειδικών συμφωνιών με τους εμπόρους καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το κόστος. Το Escobar Fold 1 είναι το καλύτερο smartphone αυτή τη στιγμή”.

Τα επόμενα σχέδιά του, πάντως, περιλαμβάνουν και την υποβολή αγωγής ύψους 30 εκατ. δολαρίων κατά της Apple για την οποία υποστηρίζει ότι “κλέβει τους πελάτες του”.

Πηγή: perpetual.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

Please enter your comment!
Please enter your name here