Βροχή αποκαλύψεων Αγγελή στην Προανακριτική για Παπαγγελόπουλο


Βροχή οι αποκαλύψεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην Προανακριτική της Βουλής. Από νωρίς το πρωί ο κ. Αγγελής, κατέθεσε έγγραφο του FBI το οποίο βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το οποίο έγγραφο, που είναι έκθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών των ΗΠΑ και σύμφωνα με αυτό δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Το έγγραφο του FBI δείχνει ότι από το 2017 ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής είχε ενημερώσει την εισαγγελία Διαφθοράς τουλάχιστον πως δεν έχει στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis και το κατέθεσε ο ίδιος στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Οι αμερικανικές αρχές απαντούν σε τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που τους θέτει η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη αναφορικά με στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών. Το FBI απαντά ότι έχει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς γιατρών και φθάνοντας στο τελευταίο ερώτημα που αφορά πολιτικά πρόσωπα ξεκαθαρίζει ότι «δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Το συγκεκριμένο έγγραφο δεν συμπεριλήφθηκε στην δικογραφία που εστάλη στην Βουλή τον Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν και ήταν στην κατοχή της κυρίας Τουλουπάκη.Ο Αλέξης Τσίπρας ηθικός αυτουργός του ηθικού αυτουργού της σκευωρίας

O αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής ερωτηθείς για την στάση του Αλέξη Τσίπρα φέρεται να απάντησε πως «ηθικός αυτουργός, του ηθικού αυτουργού της σκευωρίας ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική φέρεται επίσης να δήλωσε πως αισθάνεται νομικό και πραγματικό φόβο γιατί έχει υπάρξει ο θάνατος ενός δημοσιογράφου – εκδότη του Παναγιώτη Μαυρίκου και η απόπειρα αυτοκτονίας ενός ατόμου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, του επονομαζόμενου «ντελιβερά» της που ενδεχομένως να συσχετίζονται και με την υπόθεση της Νovartis.

Σύμφωνα με  πηγές της προανακριτικής σε ερωτήσεις για τον ρόλο του δικηγόρου εκπροσώπου μαρτύρων στις αμερικανικές αρχές, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου φέρεται να είπε ότι αυτός είναι ο δικηγόρος κ. Σαράκης.

Σε σειρά ερωτήσεων, για το εάν είναι βέβαιος ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, ο κ. Αγγελής φέρεται να απάντησε πως κανείς δεν αποκλείει ευθύνες πολιτικών αλλά το ζήτημα είναι πως διερευνήθηκαν. Πρόσθεσε πως «είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που βλέπω σε υπόθεση να ασκούνται διώξεις σε πολιτικά πρόσωπα χωρίς έστω και απλές ενδείξεις και στην υποθετική ερώτηση εάν με όλα τα στοιχεία που γνωρίζετε για την υπόθεση εσείς θα ακούσατε ποινική δίωξη στην περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου όχι μόνο ήταν κατηγορηματικός λέγοντας «όχι δεν θα ασκούσα τέτοια δίωξη αλλά πρόσθεσε πως εάν σε αυτή την περίπτωση, αν ήμουν ακόμη Επόπτης, θα ασκούσα δίωξη στους Εισαγγελείς για κατάχρηση εξουσίας που άσκησαν τέτοια δίωξη».

 Είχαν βάλει την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο «Ρασπούτιν»!

Ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ακόμα απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή για το πως βγήκε το ψευδώνυμο «Ρασπούτιν»: «Τον Ρασπούτιν τον ήξεραν ακόμη και οι πέτρες στον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία Εφετών. Είχε γίνει μάλιστα και καταγγελία από συνταξιούχο δικηγόρο που ζητούσε να βρούμε ποιος είναι ο Ρασπούτιν. Την καταγγελία η Δημητρίου την ανέθεσε στην Τουλουπάκη. Εγώ τότε μάλιστα της είπα «Είσαι καλά; Βάζεις την Τουλουπάκη να βρει ποιος είναι ο Ρασπούτιν;». Τελικά η Τουλουπάκη είπε ότι αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα και έστειλε την υπόθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο τελικά την έβαλε στο αρχείο».

Ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ακόμα στην Προανακριτική: «Όλες τις συζητήσεις για την κυρία Τουλουπάκη τις κάναμε με την κυρία Παπασπύρου. Όπως σας έχω πει μου έλεγε ότι θα φύγει με τον ανασχηματισμό. Έγινε ανασχηματισμός και δεν έφυγε. Της είπα τότε της Παπασπύρου «καλά, το δούλεμα πάει σύννεφο». Και τότε μου είπε η Παπασπύρου ότι άλλαξε η γραμμή. «Θα την αφήσουμε να ολοκληρώσει την θητεία της και θα φύγει μετά». Όταν ανανεώθηκε και η θητεία της κυρίας Τουλουπάκη κατάλαβα ότι δεν είχαν σκοπό να την διώξουν. Η Εισαγγελία Διαφθοράς ήταν ενός ανδρός αρχή. Για την ακρίβεια μίας γυναικός αρχή. Η κυρία Τουλουπάκη έκανε ότι ήθελε. Δεν ελεγχόταν από κανέναν».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει λεπτομέρειες για την σχέση Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε: «Η Τουλουπάκη ήταν το παιδί του Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελία Πρωτοδικών».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ