Ολυμπιακός: Συγκλονίζει η μαρτυρία του Ποντένσε. «Ήταν ζώνη πολέμου – Φοβήθηκα για την ζωή μου»


Ο Ντάνιελ Ποντένσε κατέθεσε σε δικαστήριο της Πορτογαλίας, μέσω Skype, για την επίθεση που δέχθηκαν αυτός και οι συμπαίκτες του από οπαδούς της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, την περίοδο που αγωνιζόταν στην ομάδα, με τη μαρτυρία του να συγκλονίζει.

Μπορεί με τον Ολυμπιακό να διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της καριέρα του, αλλά κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έζησε… τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Ο λόγος για τον Ντάνιελ Ποντένσε, ο οποίος και κατέθεσε στη δίκη για την εισβολή οπαδών στα αποδυτήρια της πορτογαλικής ομάδας, όταν ακόμη αγωνιζόταν εκεί μαζί με τον παίκτη του ΠΑΟΚ πλέον, Γιόσιπ Μίσιτς. Η μαρτυρία του Πορτογάλου είναι συγκλονιστική αφού κάνει λόγο για “άγριο ξύλο” από τους οπαδούς σε παίκτες των “λιονταριών”. Απόσπασμα από την κατάθεση του Ποντένσε

«Ο Μπρούνο Ντε Καρβάλιο ήξερε πως η ομάδα και οι παίκτες δεν ήταν με το μέρος του. Προσπάθησε τότε να μας μιλήσει από καρδιάς αλλά ανταπόκριση δεν βρήκε. Ξέραμε ότι είχε κάνει τότε ξεχωριστές συναντήσεις και με το προπονητικό επιτελείο. Δεν φαινόταν να θέλει να ηρεμήσει τους οπαδούς και να ρίξει τους τόνους και δεν έδειχνε να μπορεί να κάνει. Ήταν σαν ζώνη πολέμου. Φοβήθηκα πολύ ακόμα και για την ζωή μου».

Ο Ποντένσε αποκάλυψε πως ο τότε συμπαίκτης του και νυν παίκτες του ΠΑΟΚ, Μίσιτς, είχε χτυπηθεί στις 15 Μαϊου του 2018 με μία ζώνη στο πρόσωπο. «Καθόμουν δίπλα στον Μίσιτς και είδα να τον χτυπούν με την ζώνη. Το κεφάλι του Μπας Ντοστ το άνοιξαν με χτυπήματα κοντά στο μπάνιο. Ο προπονητής μας Ζόρζε Ζέσους ήταν κάτω και χτυπημένος. Σκέφτηκα να φύγω. Να τρέξω. Όμως μετά είπα τι θα βρω εκεί έξω; Ήταν τριάντα άτομα. Ορισμένα από αυτά είχαν κουκούλες. Οι βασικοί στόχοι τους ήταν οι Πατρίτσιο, Καρβάλιο, Ακούνια και Μπατάλια. Όμως όποιος από εμάς βρέθηκε στον δρόμο τους τον χτύπησαν και τον έριξαν κάτω. Ορισμένους παίκτες τους κλωτσούσαν ενώ ήταν κάτω. Είδα τον Ακούνια να προσπαθεί να προστατευθεί από μπουνιές και κλωτσιές ενώ μία μεγάλη και βαριά μπουκάλα με νερό έπεσε πάνω στον Πατρίτσιο. Ένιωσα και νιώσαμε πως η ομάδα ήταν ανήμπορη να μας προφυλάξει από το οτιδήποτε».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ