Γιασεμή Κηλαηδόνη: «Χρειάστηκαν χρόνια για να μην είμαι απλά “η κόρη του Λουκιανού και της Άννας”»!


Το όνομα που κουβαλά η Γιασεμή Κηλαηδόνη είναι «βαρύ» και το μόνο σίγουρο είναι ότι στην ζωή της μέχρι στιγμής, την έχει επηρεάσει και θετικά αλλά και… αρνητικά. Δεν είναι εύκολο να είσαι το παιδί δύο γνωστών καλλιτεχνών.

«Για κάποιους έχω ταυτιστεί με το θέατρο Μεταξουργείο. Τα τελευταία χρόνια έχω συνεργαστεί και με το Εθνικό Θέατρο αλλά σίγουρα υπάρχει αυτή η ταύτιση και καλώς υπάρχει, αν με ρωτάς, γιατί πρόκειται για έναν δικό μας, οικογενειακό χώρο, που τον πονάω. Κουβαλάω το όνομα και των δύο γονιών μου κι αυτό ορισμένες φορές είναι πρόβλημα. Κάποια στιγμή με έπιασε ένας θεατής στο θέατρο, που ήταν δικηγόρος, και μου είπε πως “Εσείς, έχετε ένα δυσμενές προνόμιο”. Μου το είπε με όρους Νομικής, αλλά νομίζω ότι η φράση αυτή συνοψίζει πολύ ωραία την όλη κατάσταση. Εξαιτίας του ονόματός σου, χρειάζεται πολύ περισσότερος χρόνος και κόπος για να αποδείξεις στους ανθρώπους του χώρου ότι αξίζεις. Ένα κορίτσι με το όνομα “Μαρία Παπαδοπούλου”, μητέρα τραπεζική υπάλληλο και πατέρα φαρμακοποιό, βγαίνοντας στον χώρο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα. Τη Γιασεμί Κηλαηδόνη όμως για πολλά χρόνια θα συνεχίσει να την ακολουθεί το “η κόρη του Λουκιανού και της Άννας”.

Προσωπικά νιώθω ότι κέρδισα την εκτίμηση και την αποδοχή του χώρου δέκα χρόνια αφότου βγήκα από τη σχολή και έκανα μια μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία, τον μονόλογο Μαράν Αθά. Βρισκόμουν δυόμισι ώρες πάνω στη σκηνή και υποδυόμουν είκοσι ρόλους, με τον Κώστα Γεωργουσόπουλο να γράφει για έναν “υποκριτικό άθλο”. Χρειάστηκαν χρόνια δηλαδή για να μην είμαι απλά “η κόρη του Λουκιανού και της Άννας” και να αρχίσω να καταξιώνομαι στη συνείδηση του χώρου, που είναι πάντα πιο δύσπιστος απέναντι στα παιδιά των επωνύμων. Οι θεατές, πάλι, θα κρίνουν καθαρά, από αυτό που βλέπουν στη σκηνή» τόνισε στο People.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ