Αυτές τις γιορτινές μέρες κάνε μια προσευχή για τα άρρωστα παιδάκια που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη στο νοσοκομείο


Δεν είναι όλα δεδομένα στην ζωή. Όπως δεδομένο δεν είναι ότι όλοι κάνουν γιορτές στα σπίτια τους, μαζί με την οικογένειά τους. Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που και φέτος θα κάνουν Χριστούγεννα στο «κρύο» δωμάτιο του νοσοκομείου.

Προσευχήσου για όλους αυτούς.

Μια προσευχή δεν είναι τίποτα για εσένα, αλλά για όλους εκείνους είναι ένα δώρο, ίσως το πιο ακριβό που μπορείς να τους κάνεις. Το βράδυ πριν πέσεις για ύπνο μέσα στην προσευχή σου βάλε τους συνανθρώπους μας.

Είναι άνθρωποι που έχουν οικογένειες και δεν μπορούν να πάνε σπίτι τους αυτές τις Άγιες μέρες, να παρευρεθούν στο γιορτινό τραπέζι. Δεν μπορούν, διότι η υγεία τους δεν τους το επιτρέπει. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ανάψουμε ένα κεράκι υπέρ υγείας για τους νοσούντες.

Μπες για λίγο στην θέση αυτών των ασθενών.

Ίσως είναι μια νέα μητέρα που φέτος θα κάνει γιορτές μακριά από το μωρό της…
Σκέψου πως θα ένιωθες αν ήσουν στην θέση αυτής της γυναίκας που είναι μια νέα μαμά και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η συγκεκριμένη δεν θα αγκαλιάσει το μωρό της μπροστά από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δεν θα μπορέσει να του τραγουδήσει παιδικά γιορτινά τραγουδάκια. Αυτή η μαμά θα κάνει Χριστούγεννα σε ένα νοσοκομείο. Αξίζει, λοιπόν, την προσευχή σου.

Κάνε μια προσευχή για τα άρρωστα παιδάκια.

Όλα τα παιδάκια περιμένουν τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει το δώρο τους. Τον περιμένουν σπίτι τους, όχι στον θάλαμο του νοσοκομείου. Κάνε μια προσευχή για όλα τα παιδάκια που δεν μπορούν να βρίσκονται στο σπίτι τους. Που δεν θα ανοίξουν κάτω από το δέντρο το δώρο τους. Έλα στην θέση εκείνων των γονιών που δεν θα καταφέρουν να απολαύσουν τις γιορτινές μέρες με τα παιδάκια τους και θα τις περάσουν σε ένα νοσοκομείο.

Έλα λίγο στην θέση αυτών των ανθρώπων. Νιώσε έστω και λίγο το μαρτύριό τους και την θλίψη τους. Ίσως τότε σκεφτείς πόσο ευτυχισμένος είσαι.

Τι θέλει ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος αυτές τις μέρες;

«Όχι μόνο αυτές τις μέρες, αλλά όλες τις μέρες του χρόνου», αυτή είναι η σωστή απάντηση. Την οικογένειά του χρειάζεται, να έχουν την υγεία τους όλα τα μέλη και ένα σπίτι. Αυτά είναι τα πιο βασικά «πλούσια» αγαθά.

Γι’ αυτό, λοιπόν, να νιώθεις ευτυχία αν εσύ τα έχεις όλα τα παραπάνω, γιατί κάποιοι άλλοι παλεύουν για αυτά. Να προσεύχεσαι καθημερινά για τους συνανθρώπους σου, γιατί μπορεί να ήσουν εσύ στην δική τους θέση.

Είμαστε όλοι ίδιοι, έχουμε μια καρδιά, μια ψυχή και ένα μέλλον που δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει…

Καλές γιορτές με υγεία για όλον τον κόσμο!

Χαρά Παναγιωτακοπούλου

Πηγή: www.newsone.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ