Νέα σχέση: Tα σημάδια που μαρτυρούν πως έχεις υψηλές προσδοκίες


Όταν ξεκινάς μια νέα σχέση, ενθουσιάζεσαι πολύ (όλοι μας, βασικά!), αλλά μπορεί να είναι και λίγο αγχωτική καθώς θέλεις να τα δώσεις όλα από την αρχή.

Αν έχεις υψηλές προσδοκίες για τη νέα σχέση σου, καλό θα είναι να μην τις φανερώσεις από την αρχή γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να τις διαχειριστεί ο άνθρωπος με τον οποίον είσαι.

Σύμφωνα με την Irene Schreiner -σύμβουλο γάμων και οικογενειών- μια νέα σχέση είναι εξαιρετικά εύθραυστη και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην αρχή, για να εξελιχθεί σε μακροχρόνια. Αναφέρει πως όταν έχουμε υψηλές προσδοκίες από την αρχή, πιέζουμε τον σύντροφο μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απομακρύνεται.

Υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν τις υψηλές προσδοκίες που έχεις και πρέπει να μάθεις να τις διαχειρίζεσαι για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

1.Περιμένεις την απόλυτη δέσμευση από πολύ νωρίς, ενώ θα έπρεπε να είσαι χαλαρή και να απολαμβάνεις κάθε σας στιγμή χωρίς να ανησυχείς για το μέλλον. Όλα θα έρθουν στην ώρα τους.

2.Θέλεις να περνά όλο τον ελεύθερο του χρόνο, μαζί σου και ειδικά στην αρχή μιας σχέσης αυτό δεν είναι το καλύτερο. Αντιθέτως, θα πρέπει να βγαίνετε ραντεβού και να φουντώνει ο έρωτας.

3.Πιστεύεις πως είναι ο ιδανικός σύντροφος, χωρίς όμως να τον ξέρεις και τόσο καλά. Ο ενθουσιασμός που νιώθεις σε «τυφλώνει» και δεν βλέπεις κανέναν ψεγάδι. Εδώ, θέλει προσοχή γιατί κάποια μέρα θα ξυπνήσεις και δε θα σου αρέσουν πολλά πράγματα.

4.Έχεις την απαίτηση να σου στέλνει αμέσως μήνυμα ή να σε παίρνει αμέσως τηλέφωνο αφού δει την κλήση σου (μέχρι να το κάνει, εσύ κάθεσαι σε αναμμένα κάρβουνα). Αυτό δεν είναι υγιές και πρέπει να το αποβάλλεις γρήγορα από μέσα σου.

5.Νομίζεις πως αυτή η σχέση θα λύσει όλα τα προβλήματα που έχεις γιατί έχεις μάθεις να επενδύεις στα συναισθήματα. Σίγουρα, μια νέα σχέση μπορεί να βελτιώσει την αυτοπεποίθηση σου και να σε γεμίσει χαρά αλλά πρέπει να καταλάβεις πως ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό σου, θέλει να είναι σύντροφος σου και όχι αποκούμπι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ