Στην Κωνσταντινούπολη η Μέρκελ – Οι πιέσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας για τη Λιβύη


Στην Κωνσταντινούπολη θα μεταβεί την ερχόμενη Παρασκευή (24/01) η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο ηγέτες, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ θα εγκαινιάσουν και το νέο Campus του Γερμανο-τουρκικού Πανεπιστημίου.

Ακόμη, η καγκελάριος της Γερμανίας θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανο-τουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και με εκπροσώπους της τουρκικής Κοινωνίας των Πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση των δύο ηγετών θα πραγματοποιηθεί λίγες μόνο μέρες μετά τη Διάσκεψη για τη Λιβύη που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στο Βερολίνο.

Ο Ερντογάν πίσω από τον αποκλεισμό της Αθήνας από τη Διάσκεψη;

Το ερώτημα αν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στην Άνγκελα Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη, θέτει η γερμανική εφημερίδα Bild σε άρθρο της, σχολιάζοντας τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τις συνομιλίες της Κυριακής.

«Ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε πίεση στη Γερμανίδα Καγκελάριο;», είναι ο τίτλος του άρθρου.

«Την Κυριακή ξεκινάει στο Βερολίνο μια σύνοδος κορυφής που έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει:

«Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στις συνομιλίες. Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης, επισημαίνει η εφημερίδα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ