7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Παρουσίαση της The Greek Fine Food Exhibition


Η έκθεση που έγινε θεσμός θα πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου 2020 στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στο Yolenis Greek Gastronomy Center στο Κολωνάκι, έγινε η παρουσίαση της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας μίλησε ο Event Director κος Κωστής Μοσχονάς, ο οποίος ξεκινώντας από μια σύντομη αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, και ευχαριστώντας τον χρυσό χορηγό HOTELBRAIN και τον χορηγό εκπαίδευσης ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την πολύτιμη και σταθερή υποστήριξή τους, παρουσίασε τη φετινή διοργάνωση και το όραμά του για το μέλλον. Ακολούθησε ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κος Μανόλης Χνάρης που μίλησε για την Κρήτη, τους παραγωγούς και τα εξαιρετικά προϊόντα τους που συμμετέχουν φέτος ως τιμώμενη Περιφέρεια. Στη συνέχεια, η κα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο υπεύθυνος για την κουζίνα του “Μαγειρεύουμε Ελλάδα” σεφ κος Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, έδωσαν μια πρόγευση από ό,τι πρόκειται να απολαύσουν φέτος οι επισκέπτες, ενώ η κα Σύλβια Κουμεντάκη της Chef stories μίλησε για όσα ενδιαφέροντα θα διαδραματιστούν στα Masterclasses αλλά και στο Honey Bar, τη νέα ενότητα της έκθεσης. Ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου κος Παναγιώτης Βαμβακάρης, που εξήγησε τι είναι το πρόγραμμα Agora Calabria και γιατί βρίσκεται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Ο κος Γιώργος Πίττας μίλησε για τις Γαστρονομικές Κοινότητες της Ελλάδας που παρουσιάζονται στο κοινό για πρώτη φορά μέσα από την ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Την παρουσίαση έκλεισε ο κος Νεκτάριος Νότης, εκδότης του διαδικτυακού newsletter FnB Daily που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης της δράσης B2B Markets, όπου για πρώτη φορά στα Ελληνικά δεδομένα, όλος ο κόσμος του Retail θα πραγματοποιήσει συναντήσεις Β2Β με τους παραγωγούς.

Για κάθε ένα από τα θέματα αυτά και πολλά παραπάνω, διαβάστε περισσότερες πληροφορίες εδώ, ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.expotrof.gr

Ένα πλούσιο γαστρονομικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων γεμάτο γεύσεις και αρώματα αλλά και πολλές νέες δράσεις έρχονται στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: The Greek Fine Food Exhibition, από 24 έως 26 Ιανουαρίου 2020, στο εκθεσιακό κέντρο HELEXPO στο ΜΑΡΟΥΣΙ.

Σαγηνευτικά μπαχαρικά, αρωματικά βότανα, βελούδινα και χρυσαφένια μέλια, μεστά ζυμαρικά γεμάτα γεύση και αναμνήσεις, βουτυράτα τυριά, εκλεπτυσμένα και ευγενικά αλλαντικά, εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, άνυδρα τοματάκια από το νησί, πλούσιες σάλτσες που μυρίζουν εξοχή, τραγανά φρεσκοψημένα παξιμάδια, μεζέδες του Αιγαίου ψημένοι στην αλμύρα και το λευκό φως, είναι μερικοί μόνο από τους θησαυρούς των Ελλήνων παραγωγών που θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ: The Greek Fine Food Exhibition, της μεγαλύτερης γιορτής της γαστρονομίας που έγινε ποτέ!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ – Τιμώμενη Περιφέρεια

Η 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ- The Greek Fine Food Exhibition τιμά την πατρίδα της Κρητικής διατροφής κι έχει οργανώσει πληθώρα μαγειρικών εκδηλώσεων μέσα από τις οποίες οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του τόπου τους.

Ακόμα, οι φίλοι της Κρήτης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας, καθώς και πολλές γαστριμαργικές εκπλήξεις.

Σε δικό της εκθεσιακό περίπτερο η περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει τα premium προϊόντα του νησιού, όπως ελαιόλαδο, σταφίδες, βρώσιμες ελιές, παξιμάδια, προϊόντα ζύμης, κρασιά, βότανα, μέλι, γαλακτοκομικά προϊόντα , προϊόντα χαρουπιού κ.α.

Στόχος της περιφέρειας είναι η προβολή και η ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα και η δημιουργία ευκαιριών προώθησης των προϊόντων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του νησιού.

ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας μαραθώνιος προετοιμασιών και μαγειρέματος «ταξιδεύει» το κοινό στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες, την Κέρκυρα, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο μέσα από απολαυστικές τοπικές γεύσεις που ετοιμάζουν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ και ο Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, executive chef με την συνδρομή διακεκριμένων Ελλήνων chef και pastry chef, όπως η Μυρσίνη Λαμπράκη, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Ηλίας Σκουλάς, ο Παναγιώτης Μενάρδος, ο Χρήστος Βέργαδος, ο Χάρης Νικολούζος, ο Νίκος Σταυρακάκης και πολλοί άλλοι. Παρουσιάζει η κα Εύα Παρακεντάκη.

GREEK DISH CHALLENGE

Τον δικό του ξεχωριστό παλμό στην έκθεση δίνει η ενότητα Greek Dish Challenge όπου διακεκριμένοι σεφ και bartenders επιστρατεύουν την έμπνευση και τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν 2 διαφορετικά πιάτα από το ίδιο υλικό, στον πιο ιδιότυπο διαγωνισμό! Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ένα διαφορετικό τεστ δημιουργικότητας προ(σ)καλεί τους συμμετέχοντες να αναδείξουν τα υλικά της ελληνικής γης με τον πιο δημιουργικό τρόπο.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ MASTERCLASS

Τα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass έχουν σχεδιαστεί με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας. Με την πολύτιμη συνδρομή καταξιωμένων σεφ, sommelier και γευσιγνωστών οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν 10 διαφορετικά masterclasses σε 4 μοναδικές κατηγορίες: Τυρί και Κρασί, Αλλαντικά και Μπύρες, Αλίπαστα, ελιές και συνοδευτικά Αποστάγματα και Μέλι και Βότανα.

HONEY BAR

Οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τις ευεργετικές ιδιότητες του μελιού και να επιλέξουν εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στην γεύση τους, από τους ειδικούς του μελιού που θα τους περιμένουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο επίπεδο D. Θα δοκιμάσουν διαφορετικές ποικιλίες μελιού και θα μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα γύρω από το μοναδικό αυτό προϊόν.

BEER CORNER

Ιδιαίτερες Ελληνικές μπύρες θα κατακλύσουν το χώρο της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition και υπόσχονται να τέρψουν τους ουρανίσκους των χιλιάδων φίλων της έκθεσης αλλά και της μπύρας! Για πρώτη φορά στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ, οι ελληνικές μικροζυθοποιίες θα έχουν μια ολόκληρη «νησίδα» στην διάθεσή τους για να προβάλλουν τα προϊόντα τους στο κεντρικό Φεστιβάλ της Εκθεσης, στο επίπεδο Β της HELEXPO.

AGORA CALABRIA

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, αποδεχόμενη την πρόταση του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, ανοίγει την αγκαλιά της και υποδέχεται τους παραγωγούς και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της περιοχής Καλαβρίας σε μια ειδική ενότητα στο επίπεδο D της έκθεσης.

Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τον γευστικό πλούτο της γείτονας χώρας από μια περιοχή που αποικήθηκε στην αρχαιότητα από Έλληνες και αποτελούσε μέρος της Μεγάλης Ελλάδας (Magna Grecia). 27 παραγωγοί της περιοχής μοιράζονται μαζί μας τοπικά προϊόντα όπως κρασί, ζυμαρικά, αλλαντικά, ελαιόλαδο, γλυκά, καφέ, τυριά, παγωτά, σάλτσες και πολλά άλλα μέσα από το πρόγραμμα AGORA CALABRIA που παρουσιάζει το Ελληνο Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Tην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση θα πραγματοποιήσουν στην 7η έκθεση ΕΞΠΟΤΡΟΦ –The Greek Fine Food Exhibitionστις 24-26 Ιανουαρίου 2020 οι Γαστρονομικές Κοινότητες – Gastronomy and Wine Τourism, το πιο φιλόδοξο πρόγραμμα δράσης στον χώρο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού, όπου θα παρουσιάσουν το έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται το 2019 και δέκα περιοχές της χώρας θα μας δείξουν δείγματα της πρώτης φάσης της δράσης τους.

Δημιουργός των Γαστρονομικών Κοινοτήτων-Gastronomy & Wine Tourism, το Greek Gastronomy Guide και ο Γιώργος Πίττας που τον γνωρίσαμε από την δράση του στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ως επικεφαλής του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό αλλά και από το συγγραφικό του έργο στον χώρο της Γαστρονομίας.

Η δράση του προγράμματος εκτείνεται σε όλη την Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη του πλούτου της Ελληνικής Γαστρονομίας, μέσα από την κινητοποίηση των επαγγελματιών που οργανώνονται στις Γαστρονομικές Κοινότητες κάθε περιοχής.

Β2Β MARKETS powered by FnB Daily

Μια σημαντική πρωτοβουλία της έκθεσης που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή μέσω ποιοτικών Β2Β ραντεβού τους παραγωγούς- εκθέτες της έκθεσης με τους αγοραστές των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ και καταστημάτων τροφίμων: ΑΒ Βασιλόπουλος, Metro / MyMarket, Σκλαβενίτης, TheMart, Yolenis και Μυλωνάς για να τους παρουσιάσουν εντός του εκθεσιακού κέντρου σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Helexpo. σε συγκεκριμένο χρόνο και με προκαθορισμένη διαδικασία, τα προϊόντα τους.Τα επαγγελματικά ραντεβού θα είναι εκ των προτέρων άρτια οργανωμένα και θα διεξαχθούν την Παρασκευή 24/01 και το Σάββατο 25/01 2020.

ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Προϊόντα από ολόκληρη την Ελλάδα θα αξιολογηθούν από μια έμπειρη επιτροπή ανθρώπων της γαστρονομίας, μέσα από μια διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας που θα αναδείξει τα ποιοτικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Στα «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ» θα συμμετέχουν όλα τα προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη γεύση, την ποιότητα παρασκευής, την καινοτομία και τη συσκευασία τους.

Με τη σφραγίδα της RM International

Τη διοργάνωση της 7ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2020 αναλαμβάνει και φέτος η RM International. Με 28 χρόνια συνεχούς παρουσίας της στην Ελλάδα, η RM International έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ