Σεισμός στην Τουρκία: Οι πρώτες εικόνες από τα κατεστραμμένα κτήρια (pics – vid)


Καταρρεύσεις κτιρίων από τον ισχυρό σεισμό των 6,9 Ρίχτερ στην Τουρκία

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από το χτύπημα του εγκέλαδου 6,8 βαθμών στην επαρχία Ελαζίγ, στο ανατολικό τμήμα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Τουρκίας αλλά και σε πολλές γειτονικές χώρες όπως το Ισραήλ, την Συρία και το Ιράκ.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους για ζημιές ή θύματα.

Μικρό ήταν το εστιακό βάθος του σεισμού σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στο Δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ωστόσο αναμένονται μετασεισμοί.

Πολλοί πολίτες έχουν βγει στους δρόμους ανάστατοι. Χρήστες του διαδικτύου έχουν αναρτήσει στο Twitter βίντεο από τη στιγμή του σεισμού.

Παπαδόπουλος: Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει – Θα δούμε αν επηρεάζει την Ελλάδα

Για ενεργοποίηση του ρήγματος της ανατολικής Ανατολίας μίλησε ο Έλληνας σεισμολόγος κ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, αναφορικά με τον ισχυρότατο σεισμό που έπληξε την ανατολική Τουρκία.

«Είναι ένας επιφανειακός σεισμός που αναμένεται να δώσει ισχυρούς μετασεισμούς τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για ενεργοποίηση του ρήγματος της ανατολικής Ανατολίας. Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει. Ένας τέτοιος σεισμός είναι βέβαιο πως προκαλεί ζημιές στο δομικό περιβάλλον», είπε ο κ. Παπαδόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά για το πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως είναι αρκετά μακριά για να συνδεθεί με τη χώρα μας, ωστόσο τόνισε πως απαιτείται λεπτομερής αξιολόγηση από τους επιστήμονες στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην ανατολική Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε αρκετές χώρες της περιοχής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Η δόνηση ήταν επιφανειακή και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 2 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε συναγερμό και συνεργεία πραγματοποιούν ελέγχους για ζημιές ή θύματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ