5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35


Τι… χρονομηχανές και αηδίες; Τα φοράς και γυρνάς επιτόπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90! Για ποια 5 συγκεκριμένα ρούχα μιλάμε;

Δεν χρειάζεσαι υπενθυμίσεις ότι περάσανε τα χρόνια. Δόξα τω Θεώ, υπάρχουν δεκάδες αφορμές στην καθημερινότητά σου για να συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι πλέον πιτσιρικάς.

Ότι από τον ξέγνοιαστο μαθητή, τον ρεμπεσκέ φοιτητή, τον αλανιάρη εργένη, αρχίζεις και πλησιάζεις επικίνδυνα πλέον στο στάδιο του θείου «εγώ θα κάτσω με τη νεολαία».

Μπορεί λοιπόν ν’ απομακρύνεσαι όλο και περισσότερο από την εφηβική σου ηλικία, αλλά κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Παραμένουν αναλλοίωτα στο μυαλό σου. Γιατί έχουν συνδεθεί με τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου.

Όπως, ας πούμε, κάποια από τα ρούχα που φορούσες ως έφηβος. Κάποια ντυσίματα που έκαναν θραύση την εποχή που πήγαινες σχολείο.

Κάποια «ιερά κειμήλια» της γκαρνταρόμπας σου που (συνδεδεμένα με τις αρχές της δεκαετίας του ’90) αποδεικνύουν ότι πέρασες ή κοντεύεις να καβατζάρεις τα 35.

Να, για παράδειγμα, σαν αυτά:

Φόρμα με κουμπιά στα πλάγια

Το πιο χαρακτηριστικό αθλητικό trend στα σχολεία της δεκαετίας του ’90. Προϊόν γνωστών εταιριών όπως η Fila και η Adidas (ή Adibas στην περίπτωση των αξέχαστων απομιμήσεων), αποτελούσε απαραίτητο κομμάτι της γκαρνταρόμπας των αγοριών. Και εκτός του ότι συνδυαζόταν άψογα με μπασκετικά μποτάκια όπως τα θρυλικά Air Jordan, προσέφερε τη δυνατότητα για την κλασική καφρίλα του ξεβρακώματος από άλλους τσόγλανους που τραβούσαν τα κουμπιά.

5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35

Μπουφάν flight

Δεν φορέθηκε μόνο σε περασμένες εποχές. Ανά περιόδους επιστρέφει στη μόδα ακόμα και σήμερα. Η μεγάλη του «έκρηξη» ωστόσο έγινε την προπερασμένη δεκαετία. Το να μην διαθέτεις μπουφάν flight και να μην το φοράς σε οποιαδήποτε περίσταση και με οποιαδήποτε ρούχα αποτέλεσε ισχυρή ένδειξη ότι ήσουν φλώρος. Και τρανή απόδειξη γι’ αυτό αποτέλεσε το γεγονός ότι υπήρξε το απόλυτο trademark στα πέταλα των οργανωμένων οπαδών -κυρίως της Θεσσαλονίκης.

5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35

Υπερβολικά κοντό και στενό σορτς

Σήμερα θα ήταν παρεξηγήσιμο. Τότε ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Διότι την εποχή που χαζεύαμε τα πωπουδέλια των μαθητριών στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», το ίδιο στενό και κοντό σορτς την ώρα της γυμναστικής φορούσε και ο… Μπίλιας! Ακόμα όμως κι αν η χρήση τους παρήγαγε τέτοιες αντι-τουριστικές εικόνες, είναι πάντα ευχάριστη η ανάμνησή τους: Ως μέρος της εμφάνισης που φορούσε η λατρεμένη Εθνική που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ του ’87.

5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35

Κοτλέ παντελόνι

Μια από τις ενδυματολογικές επιλογές που νιώθεις ανακουφισμένος για το ότι  θάφτηκαν στη λήθη του χρόνου. Για το ότι σχεδόν καταργήθηκαν. Ξενέρωτο και σοβαροφανές, αποτέλεσε ένα από τα πιο εκνευριστικά ρούχα που σου φορούσε η μάνα σου όταν ήσουν παιδί. Και πέρα από τα βλακώδη αστεία για το αν το σιδερώνεις σε τοστιέρα, προκαλούσε την εντύπωση ότι με τίποτα -ούτε άλλο ρούχο, ούτε παπούτσια- δεν γινόταν να συνδυαστεί σωστά.

5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35

Μπλουζάκι Fido Dido

Στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε να κάνει με το ρούχο, αλλά με τη στάμπα. Δεν είχε σημασία αν επρόκειτο για ένα απλό t-shirt, για ένα φανελάκι ή για κάποιο φούτερ (είχε γίνει και ολόκληρη σειρά προϊόντων ο μπαγάσας). Διότι ναι, υπήρχαν δεκάδες γνωστές φίρμες που έκαναν θραύση στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90: Ωστόσο κανένα λογότυπο δεν ήταν τόσο cool, όσο η ανέκφραστη φάτσα του εξηντατρίχη με το σταρχιδίστικο στιλ.

5 ρούχα που αν τα έχεις φορέσει σημαίνει ότι είσαι σίγουρα πάνω από 35


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ