Κορονοϊός: 83 νεκροί στην Ελλάδα – 52 νέα κρούσματα – 1.884 στο σύνολο


Κορονοϊός: Η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την πορεία του ιού στη χώρα μας

Ακόμα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 83.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 52, την Τετάρτη (08/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.884.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 52, την Τετάρτη (08/04/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.884. Από αυτά, 509 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και708 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή, 84 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 14 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 32.500 κλινικά δείγματα.

Ο λοιμωξιολόγος αναφέρθηκε ξανά στη χρήση της μάσκας από το ευρύ κοινό.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσιόδρας είπε: «Για την ευρεία χρήση της μάσκας από την κοινότητα, τοποθετήθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο ΠΟΥ είπε πως η χρήση από το γενικό κοινό δεν υποστηρίζεται από τα επιστημονικά δεδομένα και φέρει αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους. Οι κίνδυνοι είναι οι ακόλουθοι: Να μολυνθείς χωρίς να θέλεις με το άγγιγμα από την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας, δυσκολία στην αναπνοή, ψευδές αίσθημα ασφάλειας που θα οδηγήσει στη μη τήρηση των μέτρων, όπως τη διατήρηση της φυσικής απόστασης και το πλύσιμο των χεριών, που είναι τα πιο σημαντικά μέτρα αυτή την εποχή.Ο ΠΟΥ επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι μη μόλυνσης είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση, η αποφυγή κλειστών χώρων και του συνωστισμού, τακτικό πλύσιμο χεριών με σαπούνι ή νερό, κάλυψη μύτη και στόματος σε βήχα και φτέρνισμα και να αποφεύγουμε όσο μπορούμε περισσότερο το άγγιγμα του προσώπου.

Ο ΠΟΥ δεν ήταν απόλυτος, άφησε το ενδεχόμενο να αποφασιστεί η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου ανάλογα με την πορεία της επιδημίας σε κάθε χώρα, αλλά έδωσε σαφείς οδηγίες για τις μάσκες θυμίζοντας τους κινδύνους που ανέφερα. Παρόμοια θέση πήρε το ECDC, με περισσότερα επιχειρήματα κατά παρά υπέρ της χρήσης μάσκας. Άφησε όμως ανοιχτό το θέμα, ειδικά όσον αφορά τη μη μετάδοση από ασυμπτωματικούς και ανάλογα με το ποσοστό διασποράς του ιού σε μια χώρα.

Έκρινα ότι το θέμα είναι σημαντικό και αύριο θα σας αναφέρω την τελική τοποθέτηση μετά την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής μας».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ