Κορονοϊός: Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον


Κορονοϊός: Καλά τα νέα για την υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον βγήκε απόψε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας όπου είχε εισαχθεί τη Δευτέρα το βράδυ.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο Τζόνσον έχει εξαιρετικά καλή διάθεση και έχει μεταφερθεί σε θάλαμο. Οι γιατροί θα τον παρακολουθούν στενά σε αυτήν την πρώτη φάση της ανάρρωσής του.

Ο 55χρονος Τζόνσον -σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Guardian – μεταφέρθηκε σε απλό θάλαμο, όπου θα παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς του νοσοκομείου St. Thomas.

Ανησυχία για το «κενό εξουσίας»
Η ανησυχία όμως για οποιοδήποτε κενό εξουσίας εν μέσω της φονικής πανδημίας συνεχώς αυξάνεται καθώς εκτιμήσεις ειδικών λένε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός μπορεί να χρειαστεί έως και ένα μήνα για να ανακτήσει πλήρως τις δυνάμεις του, επικαλούμενοι αντίστοιχες εμπειρίες ανθρώπων νόσησαν.

Ενδεικτική η ερώτηση δημοσιογράφου του BBC για το ποιος έχει πλέον υπό την ευθύνη του τους πυρηνικούς κωδικούς του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο ο Βρετανός πρωθυπουργός βρίσκεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κυβέρνηση αρνήθηκε να απαντήσει, με τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου να λέει: «Δεν μπορώ να μιλήσω για θέματα εθνικής ασφάλειας».

Ο Τζόνσον ανέθεσε κάποιες εξουσίες στον Ράαμπ, ο οποίος είχε διορισθεί υπουργός Εξωτερικών πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, αν και οποιεσδήποτε σημαντικές αποφάσεις –όπως το πότε θα αρθεί η καραντίνα– θα χρειαστεί να εγκριθούν από το υπουργικό συμβούλιο του Τζόνσον.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρει διότι, αν υπάρχει ένα πράγμα που γνωρίζω γι’αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι ότι είναι μαχητής, και θα επιστρέψει στα ηνία για να μας καθοδηγήσει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση σύντομα», δήλωσε ο Ράαμπ.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο 39χρονος πρώην τραπεζίτης της Goldman Sachs, θα αντικαταστήσει τον Τζόνσον αν ο Ράαμπ καταστεί ανίκανος για εργασία.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ