Ολλανδός ΥΠΟΙΚ: Είμαστε και θα παραμείνουμε αντίθετοι στα κορονο – ομόλογα


Κατηγορηματικός ήταν – για ακόμη μία φορά – ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Wopke Hoekstra για την έκδοση κορονο – ομόλογων. Αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup, ο Wopke Hoekstra  έγραψε στο Twitter του ότι η ιδέα για τα κορονο – ομόλογα δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα την Ευρώπη ή την Ολλανδία.

«Οι τελευταίες μέρες ήταν εντατικές, αλλά επιτύχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Eurogroup σήμερα. Έχουμε συνάψει λογικές συμφωνίες για τις Κάτω Χώρες και την Ευρώπη σχετικά με τις συνέπειες της κρίσης κορονοϊού που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε θέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο στο τραπέζι που θα βοηθήσει τις χώρες να χρηματοδοτήσουν το υγειονομικό κόστος, θα βοηθήσει τις εταιρείες και τους εργαζομένους μας. Υπό τις κατάλληλες συνθήκες, θα συμβάλει επίσης στη μακροπρόθεσμη οικοδόμηση των εθνικών μας οικονομιών», ανέφερε σε μια σειρά από Tweets ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ, Wopke Hoekstra, αμέσως μετά το τέλος του Eurogroup.

«Ο ESM μπορεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε χώρες χωρίς όρους για υγειονομικά έξοδα. Θα διατεθεί επίσης για οικονομική στήριξη, αλλά με όρους. Αυτό είναι δίκαιο και λογικό», τόνισε, ωστόσο, για ακόμη μία φορά ανέφερε την αντίθεσή του στα κορονο – ομόλογα που τέθηκαν στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων, «είμαστε και θα παραμείνουμε αντίθετοι στα κορονοομόλογα. Πιστεύουμε ότι αυτή η ιδέα δεν θα βοηθήσει μακροπρόθεσμα την Ευρώπη ή την Ολλανδία».

Διαβάστε ΕΔΩ όλα όσα αποφασίστηκαν σήμερα στο Eurogroup

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ