Κορονοϊός: Προσοχή! Δείτε τι να προσέχετε όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ


Κορονοϊός: Η απαγόρευση κυκλοφορίας, αφήνει το ελεύθερο στους πολίτες να κάνουν τις αγορές τους κυρίως σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ωστόσο εκείνοι με την σειρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διάρκεια των συγκεκριμένων αγορών

Στην Αγγλία, για παράδειγμα, οι ειδικοί έχουν εκδώσει συγκεκριμένες οδηγίες, έτσι ώστε ο κόσμος να μην κινδυνεύει ο κόσμος την ώρα που κάνει τα ψώνια του.

Τι θα πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές λοιπόν, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των αγορών τους;

Το Chartered Institute of Environmental Health (CIEH) σε συνεργασία με την Environmental Health Association of Ireland (EHAI) και το Irish Global Health Network (IGHN) έχουν δημιουργήσει ένα έγγραφο τεσσάρων σελίδων με οδηγίες.

Σε αυτό επισημαίνονται τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν οι πολίτες, ενώ επίσης διευκρινίζεται τι πρέπει να κάνουν και τα ίδια τα σούπερ μάρκετ.

Αξίζει να σημειώθεί πως το έγγραφο τονίζει, ότι «δεν αναφέρθηκαν περιπτώσεις COVID-19 που έχουν συνδεθεί με μολυσμένα τρόφιμα, αλλά ότι ο κύριος κίνδυνος για τους αγοραστές είναι να έρθουν σε επαφή με ένα μολυσμένο άτομο».

Οδηγίες πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ

Αν δεν μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας online, πρέπει να προσέξετε κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Αρχικά, σκεφτείτε αν είναι απαραίτητο να πάτε. Περιμένετε να συγκεντρωθούν αρκετά πράγματα που θέλετε να αγοράσετε, πριν μετακινηθείτε άσκοπα. Κάντε μια λίστα με το τι έχετε, πότε λήγουν και τι σας χρειάζεται.

Επίσης, σε περίπτωση που δεν νιώθετε καλά, καλύτερα να το αποφύγετε να πάτε. Αν έχετε παιδιά, μην τα πάρετε μαζί σας. Οι αγορές στο σούπερ μάρκετ, δεν είναι πλέον βόλτα για να περάσει η ώρα.

Οδηγίες κατά τη διάρκεια των αγορών σας

Είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται απολύμανση των καλαθιών και των καροτσιών, αλλά και οι πελάτες να διατηρούν την κοινωνική απόσταση.

Τι πρέπει να κάνετε:

  • Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ του προσωπικού και των άλλων αγοραστών, τόσο μέσα στο σούπερ μάρκετ, όσο και έξω από αυτό. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε, για παράδειγμα, για να μπείτε μέσα στο κατάστημα.
  • Φέρτε το δικό σας απολυμαντικό χεριών. Αν πρέπει να πάρετε καλάθι ή καρότσι, ρωτήστε εάν έχει απολυμανθεί από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Εάν όχι, απολυμάνετε το, είτε με το δικό σας απολυμαντικό, είτε με αυτό που παρέχεται από το κατάστημα.
  • Αποφύγετε την επαφή με τις επιφάνειες όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Μην καθυστερείτε όταν ψωνίζετε ή πιάνετε την κουβέντα με το προσωπικό, με γείτονες ή φίλους.
  • Χρησιμοποιήστε ανέπαφη πληρωμή αν είναι δυνατόν.
  • Χρησιμοποιήστε το ίδιο χέρι για να παραλάβετε τα προϊόντα και να καθαρίσετε τα χέρια σας αφού φύγετε από το σούπερ μάρκετ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Καραντίνα μέχρι τον Ιούνιο; Τα στοιχεία που δείχνουν ότι πάμε σε νέα παράταση των μέτρων

Κορονοϊός: Έτσι εξαπλώθηκε η πανδημία σε όλο τον κόσμο – Ο φονικός «ασθενής 31» και η αίρεση

Οδηγίες μετά τα ψώνια

  • Πλύνετε και καθαρίστε τα χέρια σας ξανά από το σπίτι. Στη συνέχεια, ορίστε μια καθαρισμένη περιοχή για να ταξινομήσετε τα ψώνια σας.
  • Πριν τα τοποθετήσετε στο ψυγείο και τα ντουλάπια σας, σκουπίστε τα ράφια με απολυμαντικό και χαρτοπετσέτα, την οποία στη συνέχεια θα πετάξετε.
    Αλλά αν ψωνίζετε για ένα άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αφήστε τα προϊόντα στο κατώφλι του, χτυπήστε το κουδούνι ή τηλεφωνήστε του και σταθείτε πίσω, ενώ τα παραλαμβάνει.
  • Σκουπίστε όλες τις συσκευασίες. Ο νέος κορονοϊός μπορεί να επιβιώσει σε σκληρές επιφάνειες, γι ‘αυτό σκουπίστε το εξωτερικό των σκληρών επιφανειών συσκευασιών με μια πετσέτα και ζεστό σαπουνόνερο. Εναλλακτικά, αφήστε ευπαθή τρόφιμα σε ασφαλή θέση για 72 ώρες.
  • Αφαιρέστε την εξωτερική συσκευασία τροφίμων και απορρίψτε την, προσέχοντας να περιορίσετε το χειρισμό της εσωτερικής συσκευασίας των αντικειμένων.
  • Σκουπίστε τη λαβή του ψυγείου και του ντουλαπιού με απολυμαντικό μαντηλάκι, το οποίο στη συνέχεια φυσικά θα πετάξετε.
  • Πλύνετε τα χέρια σας ξανά αφού αδειάσετε τις σακούλες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ