Κορονοϊός – Πάσχα: Έτσι θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα


Κορονοϊός: Ένα εντελώς διαφορετικό Πάσχα θα είναι το φετινό εν μέσω πανδημίας του φονικού ιού.

Με τα αυστηρά μέτρα της Πολιτείας για περιορισμό των μετακινήσεων να είναι σε ισχύ, οι πιστοί θα γιορτάσουν το φετινό Πάσχα με ένα τρόπο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα.

Όπως είναι φυσικό και, το σχέδιο μεταφοράς του Αγίου Φωτός στην χώρα έχει προσαρμοστεί στις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες.

Λιτές τιμές

Με τον Ναό της Αναστάσεως να έχει σφραγιστεί λόγω πανδημίας, εντός του ναού αναμένεται να παραβρεθούν φέτος ελάχιστοι (10-15) αρχιερείς, ώστε αμέσως μετά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός, να το μεταφέρουν αστραπιαία και με ειδική αστυνομική συνοδεία, στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, στο Τελ Αβίβ.

Το Άγιο Φως θα έρθει κανονικά το Μεγάλο Σάββατο στην Αθήνα, όχι όμως με την επισημότητα που συνηθιζόταν, αλλά με μια λιτή τελετή λόγω των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης στην ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννόηση με την ισραηλινή κυβέρνηση για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Βλάσσης το αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ, στο οποίο θα επιβαίνουν μόνον ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αρχιμανδρίτης Δαμιανός μαζί με έναν βοηθό του κι ένας εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Το αεροσκάφος θα περιμένει στο αεροδρόμιο, και ένας εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο. Θα το πάρει ο Έξαρχος από τη σκάλα του αεροσκάφους και μαζί με τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και θα το φέρουν στην Αθήνα.

«Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” θα περιμένω εγώ το Άγιο Φως, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων άλλων θεσμών, θα πραγματοποιηθεί μια λιτή τελετή, με ένα στρατιωτικό άγημα, και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια να φτάσει στα περισσότερα σημεία της χώρας, χωρίς όμως να υπάρξουν ειδικές πτήσεις για τη μεταφορά του», επεσήμανε ο κ. Βλάσσης.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή – Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» – Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Κλειστές οι εκκλησίες για τους πιστούς τη Μεγάλη Εβδομάδα

Oι Ιερές Ακολουθίες όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία ποιμνίου. «Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιερά Σύνοδος δεν προτρέπει κανέναν πιστό να έλθει στην εκκλησία», τονίζεται σε ανακοίνωση. Οι εκκλησίες δεν είναι ανοιχτές για τους πιστούς κι αυτό είναι το νόημα της «κεκλεισμένων των θυρών» τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών.

Οι ναοί θα είναι ανοικτοί τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μόνο σε συγκεκριμένες ώρες αποκλειστικά για τους ιερείς και το απολύτως αναγκαίο προσωπικό των ναών, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς την Πέμπτη (09/04).

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση να ακολουθήσουμε την προτροπή της Ιεράς Συνόδου να παραμείνουμε στο σπίτι προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή και πως δεν πρέπει να διακυβευτεί η εθνική προσπάθεια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ