Ο πατέρας του Αϊλαν που πνίγηκε στο Αιγαίο έγινε ξανά πατέρας και έδωσε το ίδιο όνομα στο γιο του

Ο μικρός Αϊλάν Κούρντι ήταν μόλις 3 ετών όταν πνίγηκε στο Αιγαίο στην προσπάθεια της οικογένειας του να περάσει στην Ευρώπη το 2015. Σήμερα, ο πατέρας του παιδιού, ο θάνατος του οποίου είχε συγκλονίσει όλη την ανθρωπότητα, έδωσε το όνομά του 3χρονου στο νεογέννητο γιο του.

Πριν από 5 χρόνια, ο 45χρονος Αμπντουλάχ Κούρντι, είδε τη γυναίκα του και τα δύο παιδιά του να πνίγονται στο Αιγαίο, όταν η υπερπλήρης βάρκα που τους μετέφερε, βυθίστηκε στις ακτές της Κω, στις 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Η φωτογραφία του άψυχου σώματος του Αϊλάν να κείτεται στις ελληνικές ακτές, προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο και σειρά δράσεων από κυβερνήσεις και φιλανθρωπικούς οργανισμούς για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.

Ο Αμπντουλάχ μετακόμισε από τότε στο Κομπάνι, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας, όπου παντρεύτηκε τη δεύτερη σύζυγό του πριν από δύο χρόνια.

«Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε ένα παιδί. Εύχομαι στο παιδί αυτό να έχει μια ευτυχισμένη ζωή, να πάει στο σχολείο, να σπουδάσει και να ζήσει όπως κάθε άλλο παιδί στον κόσμο», είπε ο 45χρονος άνδρας.

Τον Σεπτέμβριο, ο Αμπντουλάχ Κούρντι είχε δηλώσει στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι σχεδιάζει να συμμετάσχει στο πλήρωμα του σκάφους διάσωσης «Alan Kurdi», το οποίο πήρε το όνομά του από τον τριών ετών γιο του που έχασε τη ζωή του στο Αιγαίο.

«Μόλις γεννηθεί ο γιος μου, θα πάω στο πλοίο για να σώσω τους μετανάστες», είχε πει. «Θέλω να τους δώσω τη βοήθεια που δεν είχα πάρει».


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ