Κορονοϊός: Κρούσμα σε δομή ηλικιωμένων στην Αττική – Μετέβη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη σε οίκο ευγηρίας της Αττικής, σε συνέχεια της διερεύνησης επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 , ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων.

Επιπλέον, ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους.

Οι έλεγχοι ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα αναμένονται εντός της ημέρας. Εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

Δύο ακόμα νεκροί στην Ελλάδα – Πέντε τις τελευταίες ώρες – 98 συνολικά τα θύματα

Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορoνοϊό στη χώρα μας, καθώς κατέληξαν συνολικά πέντεάνθρωποι τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το βράδυ του Σαββάτου έχασε τη ζωή του άνδρας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, δύο ακόμη άνθρωποι που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία αλλά και δύο άτομα που νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ.

Οι ασθενείς που κατάληξαν σε ΑΧΕΠΑ και Σωτηρία ήταν γύρω στα 60 έτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες που κατέληξαν μετά από νοσηλεία στο ΝΙΜΤΣ ήταν 84 και 87 ετών και έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 72 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα το Σάββατο (11/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.081. Από αυτά, 535 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανερχόταν σε 93, εκ των οποίων 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 15 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται. «Η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι νίκη όλων μας» τόνισε.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ξεπέρασαν τις 108.000 οι θάνατοι σε όλον τον κόσμο

Περισσότεροι από 1,7 εκατομμύρια άνθρωποι σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν προσβληθεί από Covid-19, τη νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, και 108.252 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε 210 χώρες και περιοχές, από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα, το Δεκέμβριο του 2019.

Μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονταν σε 1.745.290, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές. Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού πολλές χώρες δεν κάνουν διαγνωστικά τεστ παρά μόνο στους ανθρώπους εκείνους που χρειάζονται νοσηλεία. Από αυτούς τους ασθενείς, τουλάχιστον 344.600 έχουν αναρρώσει.

Τις τελευταίες ώρες αναφέρθηκαν 6.205 νέοι θάνατοι και 81.219 νέα κρούσματα. Παράλληλα, τουλάχιστον 29.347 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Στην Ευρώπη, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου είχαν καταγραφεί 73.948 νεκροί σε σύνολο 898.273 κρουσμάτων, στις ΗΠΑ και τον Καναδά 20.560 νεκροί (537.612 κρούσματα), στην Ασία 4.734 θάνατοι (134.227 κρούσματα), στη Μέση Ανατολή 4.649 θάνατοι (96.597 κρούσματα), στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική 2.381 θάνατοι (57.797 κρούσματα), στην Αφρική 726 θάνατοι (13.297 κρούσματα) και στην Ωκεανία 66 θάνατοι (7.496 κρούσματα).

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ