Επίδομα 800 ευρώ: Έτσι θα πάρετε κλειδάριθμο μέσω SMS και email – Βήμα προς βήμα η διαδικασία


Φρένο στις ουρές που σχηματίζουν καθημερινά έξω από τις εφορίες οι φορολογούμενοι που περιμένουν να λάβουν κλειδάριθμο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Taxisnet, βάζει η ΑΑΔΕ

Μετά το συνωστισμό και τις ουρές που παρατηρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις εφορίες από χιλιάδες νέους φορολογούμενους οι οποίοι έσπευσαν να προμηθευτούν τον απαραίτητο κλειδάριθμο για να μπορέσουν να υποβάλουν την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, η ΑΑΔΕ ενεργοποίησε την νέα διαδικασία απόδοσης κλειδαρίθμου.

Με την Απόφαση Α.Α.Δ.Ε.Αριθμ. Α.1082/2020 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1303/Β/11-4-2020, δίνεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να εκδώσουν κλειδάριθμο όχι με τη διαδικασία της φυσικής τους παρουσίας στη ΔΟΥ αλλά, ηλεκτρονικά μέσω κινητού και email.

Τι σημαίνει αυτό; Πως με την υποβολή αίτησης στο Taxisnet και τη δήλωση του παρόχου κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετεί τον αριθμό κινητού τηλεφώνου καθώς και του αριθμού λογαριασμού IBAN, θα μπορούν οι νέοι φορολογούμενοι να λάβουν μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και email τον κλειδάριθμο με τον οποίο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους στο Taxisnet.

Η νέα διαδικασία απόδοσης κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως, που υπογράφει ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, θα απαλλάξει τους φορολογούμενους από την επίσκεψη και την ταλαιπωρία στις Εφορίες.

Αφού ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του φορολογούμενου με τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου το σύστημα TAXISnet αποστέλλει αυτόματα:

• με ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail που συμπληρώθηκε από τον φορολογούμενο στην αίτηση εγγραφής, το πρώτο μέρος του κλειδαρίθμου και
• μέσω sms, το δεύτερο μέρος του κλειδαρίθμου.

Για τις αιτήσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα είτε να παραλάβουν αυτοπροσώπως τον κλειδάριθμο από τη Δ.Ο.Υ, είτε να υποβάλουν νέα αίτηση, για την απόδοση του κλειδαρίθμου εξ αποστάσεως.

Τα βήματα

1. Συμπληρώστε τα πεδία

Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα πεδία, που σημειώνονται με αστερίσκο (*). Σε περίπτωση, που επιθυμείτε να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά, θα πρέπει να συμπληρώσετε υποχρεωτικά και τα πεδία που σημειώνονται με (**).

2. Αποκτήστε username και password

Username: Πρέπει να αποτελείται από 3-20 λατινικούς χαρακτήρες ή νούμερα. Πατώντας το το πεδίο συμπληρώνεται αυτόματα με μια προτεινόμενη τιμή.
Κωδικός (password): Πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 8 χαρακτήρες και να περιέχει τουλάχιστον 1 αριθμητικό χαρακτήρα, 1 κεφαλαίο αλφαβητικό χαρακτήρα, 1 πεζό αλφαβητικό χαρακτήρα και 1 ειδικό χαρακτήρα.

3. Επιβεβαιώστε e-mail και κινητό τηλέφωνο

Στο πεδίο email συμπληρώστε το προσωπικό σας email, το πεδίο χαρακτήρες εικόνας και μετά πατήστε «Επιβεβαίωση e-mail». Στο e-mail που θα λάβετε, θα βρείτε τον Κωδικό επιβεβαίωσης e-mail.

Τα πεδία τηλεφώνου δέχονται ψηφία χωρίς κενά και παύλες. Επιπλέον, για διεθνείς αριθμούς γίνεται δεκτό το σύμβολο + στην αρχή του αριθμού.

4. Τι να συμπληρώσετε για να λάβετε τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά

Για την ηλεκτρονική αποστολή κλειδαρίθμου θα πρέπει να συμπληρωθούν τα πεδία τύπος και αριθμός ταυτότητας, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού, Κινητό τηλέφωνο και Πάροχος κινητού. Τέλος επιλέξτε τη σχετική Δήλωση – Γνωστοποίηση.

Στο πεδίο Χαρακτήρες εικόνας συμπληρώστε τους χαρακτήρες, που διακρίνετε στην εικόνα. Εάν οι χαρακτήρες δεν είναι ευδιάκριτοι πατήστε το για να δοκιμάσετε μια άλλη εικόνα.

Υποβολή: Πατώντας «Υποβολή», οι τιμές που συμπληρώσατε στα πεδία θα ελεγχθούν ως προς την εγκυρότητά τους. Σε περίπτωση μη ορθής συμπλήρωσης, θα εμφανιστεί κατάλληλο μήνυμα λάθους δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο. Σε περίπτωση επιτυχημένης εισαγωγής η αίτηση εγγραφής σας θα καταχωρηθεί.

5. Πως λαμβάνω τον κλειδάριθμο ηλεκτρονικά

Εφόσον επιβεβαιωθεί η ταυτότητά σας και ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού σας και πιστοποιηθεί ότι είστε κάτοχος του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει θα λάβετε τον κλειδάριθμό σας σε δύο τμήματα:

– το πρώτο τμήμα, ψηφίων (συμπεριλαμβάνονται και οι παύλες) θα σας αποσταλεί στο επιβεβαιωμένο email σας

– το δεύτερο τμήμα, πέντε (5) ψηφίων, θα σας αποσταλεί στο κινητό που δηλώσατε.

Συμπληρώνετε το σύνολο των ψηφίων που λάβατε στο email και το κινητό σας τηλέφωνο με την παραπάνω σειρά (πρώτο μέρος από το email, δεύτερο μέρος από το κινητό) χωρίς κενό μεταξύ τους και έχετε διαθέσιμο τον κλειδάριθμό σας.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο αποτύχει η αποστολή του κλειδαρίθμου σε εσάς με τον παραπάνω τρόπο, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 213 162 1000 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) ή επικοινωνήστε με τη ΔΟΥ σας για να εξυπηρετηθείτε με προγραμματισμένη επίσκεψη σας στη ΔΟΥ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ