Αντιδράσεις στη Σάμο με παραγγελία κοντέινερ για δομή μεταναστών – Τι απαντά ο γγ Πρώτης Υποδοχής


Κορονοϊός: Κοντέινερ από την Τουρκία έφτασαν στη νέα δομή που ετοιμάζεται στη Σάμο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, πρόκειται για κάποια από τα κοντέινερ που βρίσκονται στο νέο κέντρο, με τον Μάνο Λογοθέτη να δίνει τη δική του διάσταση στο θέμα.

«Δεν είναι το σύνολο των κοντέινερ που έφτασαν εδώ, είναι λίγα αλλά είχαν παραγγελθεί από την Τουρκία. Η παραγγελία είχε γίνει πριν από την ένταση στον Έβρο και απλά συνέπεσε να έρθουν αυτήν την περίοδο», τόνισε ο δημοσιογράφος του samostimes.gr στον Alpha και συνέχισε: «Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κάποιοι λένε ότι είναι καλύτερης ποιότητας και πιο φθηνά».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρώτης Υποδοχής, Μάνο Λογοθέτη, η κυβέρνηση ενημερώθηκε για αυτήν την ενέργεια και αντέδρασε.

«Το πληροφορηθήκαμε τις τελευταίες ημέρες. Το κέντρο αυτό κατασκευάζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και ο εργολάβος που το ανέλαβε έπρεπε να πάρει συγκεκριμένο αριθμό κοντέινερ από την Τουρκία. Προχώρησε νομίζω τον Δεκέμβρη, στην προμήθεια και αυτά εμφανίστηκαν τώρα. Η κυβέρνηση αντέδρασε και αυτό δεν θα ισχύει από εδώ και στο εξής, ο οργανισμός είναι Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι προμήθειες θα γίνονται από μέλη της».

«Ο εργολάβος είναι Έλληνας, ο άνθρωπος κινήθηκε με βάση το δικό του συμφέρον. Δεν γνώριζε ότι τον Δεκέμβρη θα οξυνθούν τα πνεύματα», επεσήμανε.

Σχετικά με τα σενάρια περί μεταναστών με κορονοϊό από την Τουρκία τόνισε: «Ενημερωνόμαστε όλοι για τις κινήσεις που γίνονται και λαμβάνονται μέτρα. Η επιστήμη δεν μπορεί να είναι σίγουρη αν δεν δούμε τους ανθρώπους».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ