Κορονοϊός: «Θαύμα» στη Βραζιλία – Θεραπεύτηκε 99χρονος βετεράνος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Καταχειροκροτούμενος από μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αξιωματικός ε.α. του στρατού ξηράς της Βραζιλίας, με εμπειρία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, 99 ετών, βγήκε χθες Τρίτη από στρατιωτικό νοσοκομείο, αφού μπόρεσε να νικήσει την ασθένεια COVID-19.

Έπειτα από οκτώ ημέρες νοσηλείας, ο Ερμάντο Πιβέτα βγήκε από στρατιωτικό νοσοκομείο στην Μπραζίλια πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας πράσινο πηλίκιο και μάσκα, μπροστά στο παραταγμένο προς τιμήν του ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τον χειροκροτούσε ασταμάτητα, προτού ακουστεί να παιανίζει μια τρομπέτα.

«Κέρδισε ακόμη μια μάχη, αυτή τη φορά εναντίον του νέου κορονοϊού, βγαίνοντας από το νοσοκομείο την ημέρα που συμπληρώθηκαν 75 χρόνια από τη μάχη του Μοντέζε, τη νικηφόρα εκστρατεία των βραζιλιάνικων στρατευμάτων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο», σημείωσε το γενικό επιτελείο στρατού της Βραζιλίας σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Αξιωματικός του 4ου συντάγματος του βραζιλιάνικου Πυροβολικού, ο Πιβέτα είχε συμμετάσχει το 1942 σε γυμνάσια στο Ντακάρ, στη Σενεγάλη, όπου είχε ταξιδέψει με το πλοίο Almirante Alexandrino.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Η Βραζιλία τηρούσε στάση ουδετερότητας για μεγάλο μέρος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, προτού εντέλει ενωθεί με τους Συμμάχους και πολεμήσει εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας. Πάνω από 25.000 βραζιλιάνοι στρατιώτες στάλθηκαν στην Ιταλία το 1944.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας κάνει λόγο για 25.262 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 1.532 ασθενείς που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19, την οποία προκαλεί ο κορονοϊός. Η κορύφωση της πανδημίας στην αχανή χώρα της Λατινικής Αμερικής αναμένεται να καταγραφεί στα τέλη Απριλίου.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ