Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Χειρόφρενο» στα Ι.Χ. το Πάσχα – Drones στις ταράτσες για τις συναθροίσεις

Το ενδεχόμενο ακόμη πιο αυστηρών μέτρων για το διήμερο του Μεγάλου Σαββάτου και της Κυριακής του Πάσχα εξετάζει η κυβέρνηση – Η απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων βρίσκεται πάντα πάνω στο «τραπέζι» των μέτρων που θα παρθούν

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται σύμφωνα με OPEN TV είναι δυο και οι αποφάσεις γι’ αυτά αναμένεται να παρθούν ακόμα και σήμερα.

Η εφαρμογή για το πρώτο σενάριο, ξεκινά αμέσως μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο στις 19:00. Τότε σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία των Ι.Χ., των ταξί αλλά και τον Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με την απαγόρευση να διαρκεί έως και την Τρίτη (21/4).

Το δεύτερο σενάριο αφορά και πάλι στην απαγόρευση κυκλοφορίας των Ι.Χ. αλλά από το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, με την διαφορά ότι θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των ταξί και των ΜΜΜ και το μέτρο να ισχύσει μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Θα ενταθούν τα μέτρα ελέγχου για τον περιορισμό της κυκλοφορίας

Συγκεκριμένα, από σήμερα το πρωί θα υπάρξουν 16 συνολικά μπλόκα περιφερειακά της Αθήνας και συγκεκριμένα, στην Λ. Μακροπούλου, στη Λ. Μαραθώνος, στην Βάρης Κορωπίου, στην Αθηνών-Σουνίου αλλά και στην Πεντέλης προς Νέα Μάκρη.

Μάλιστα για τα παραπάνω σημεία όπου θα υπάρξουν μπλόκα, την Κυριακή του Πάσχα, αναμένεται να υπάρξει και επέκταση του προστίμου των 300 ευρώ και με αφαίρεση πινακίδων για όσους δεν έχουν λόγο να βρίσκονται εκεί και έχουν εγκαταλείψει τις μόνιμες κατοικίες τους.

Το σχέδιο με τα drones

Από την άλλη πλευρά για όσους μείνουν σπίτι την Κυριακή του Πάσχα, αλλά θελήσουν να βρεθούν με συγγενείς ή φίλους και να ψήσουν στις ταράτσες, η ΕΛ.ΑΣ. θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με drones τα οποία θα εποπτεύουν πάνω από τα σπίτια και άμα υπάρξει παραβίαση των κανόνων αμέσως θα στέλνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων και στη συνέχεια σήμα στα περιπολικά που θα βρίσκονται στους δρόμους. Και σε αυτές τις περιπτώσεις αναμένεται να επιδοθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ